Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. március 8., csütörtök

Nem politizálsz ugye?

Te, nem politizálsz ugye?
Te, kedves kolléga, kedves bajtárs, kedves sorstárs, kedves nyugdíjas társ, te, kedves választó, te, majd mi alapján döntesz arról,
kire tedd a voksod?

Te aki nem jelensz meg sehol, te aki nem hallgatsz meg személyesen senkit, te aki nem beszélsz, nem vitázol, nem kérdezel senkitől, te hogy fogod eldönteni az x legjobb helyét?

Bizonyára sokatoknak lesz új amit most mondok -mert a ránk erőltetni kívánt írott és hangos sajtótermékek ettől nem voltak hangosak, és a ránk is erőltetett ingyenesen szórt, írott sajtótermékek sem tették szóvá-, tegnap Kaposváron járt Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt, Molnár Gyula az MSZP elnöke és Dr. László Imre Somogy 1.sz. országgyűlési egyéni választókerület DK által delegált képviselőjelöltje.

S mert a tájékoztatás színvonala, naprakészsége, tárgyilagossága, elfogulatlansága, minősége, és főleg az egyenlősége Kaposváron olyan amilyen, elmentem személyesen meghallgatni őket. Elmentem tájékozódni! Mert majd, egy hónap múlva, a legjobbra, a legesélyesebbre akarom adni a voksom! Te majd hogy fogod eldönteni?

Meghallgattam karácsony Gergelyt. Nem beszélt ugyan hosszan, de amit mondott azt jól mondta! Ő tud lényegre törően, érthetően fogalmazni.
És ami a lényeg, beszéde alatt nem láttam mögötte, a felsorakoztatott "baloldali patás ördögök seregét". Kormányváltást akaró embereket láttam mögötte!
Később meghallgattam Molnár Gyulát is, ki tegnap ott nem csak a saját pártját, de a DK-t is képviselte, de leginkább a baloldalt. A baloldalt, a demokratákat.
És ami a lényeg, beszéde alatt nem láttam mögötte a felsorakoztatott "véreskezű pufajkásokat, kommunistákat". Kormányváltást akaró demokratákat láttam mögötte!
Meghallgattam Dr. László Imre képviselőjelöltet, a DK egészségpolitikusát. Egy a szakterületén, hivatásában hihetetlen mód felkészült orvos, az egészségügy jobbításában elkötelezett, s annak eléréséért érveléseiben, mondandójában higgadt, nyugodt épp ezért roppant mód meggyőző személy.
S ami a lényeg, miközben beszélt nem láttam mögötte Gyurcsányt, s másokat sem. A szakértelmet, az elkötelezettséget, a kormányváltást akarókat láttam mögötte.

Mikor neki tettem fel kérdést, vagy inkább úgy fogalmazok, neki mondtam el a katonákat, rendőröket, tűzoltókat, és másokat ért a visszamenőleges hatállyal érvényesített, tehát szerzett jogokat csorbító, megszüntető jogsérelmeket, láttam a szemében ahogy fellobban a láng!
Láttam a szemében amint előrébb lép a katona! Dr. László Imre 1972-től 2001-ig viselte az egyenruhát orvosként, katonaorvosként. A Verpeléti harckocsiezred vezetőorvos beosztásban kezdve, számos közbülső állomáson át, egészen a MH Központi Honvédkórház főigazgató tisztségig.
A tábornoki egyenruhát vette le a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórház és Rendelőintézet főigazgató megbízatásért.
Vette le, de nem dobta el, nem tagadta meg! Ő katonaember, ő érti a problémát!

Miközben kérdeztem, s mikor láttam az engem értő, megértő katonát, átnéztem a hallgatóság soraira, kutattam, kerestem a bajtársakat, sorstársakat. Kereste szemem a jogfosztottakat. nem láttalak benneteket! Hol voltatok? Ti honnét fogtok tájékozódni? Kitől? Tudom. Nem politizáltok. ... Nem a fenét nem! Benneteket ugyanúgy feszít belülről a jogsértés, a jogfosztás, a sértések, a megaláztatások sora mint engem. Ti ugyanúgy beszéltek róla. Beszéltek róla valahol, valakiknek. De emberek! Egy ilyen rendezvény az nem a Honvéd Nyugdíjas Klub ahol tényleg nem a politizálás a profil! Egy ilyen s hasonló tájékoztató meghallgatásához nem kell ténylegesen egyenruhát ölteni, nem kell pártszíneket viselni, nem kell elköteleződni, nem kell még csak hozzászólni sem.
Nem kell mást tenni, mint ott lenni, meghallgatni.
Hogy majd tudd, mi alapján döntesz, s hogy kihez tedd az ikszed!
Én a következőn is ott leszek! Én meghallgatom őket is, és megint csak várlak téged is!

4 megjegyzés:

  1. Aki nem politizál, már ezzel is politizált. Ha akarja, ha nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez pontosan így igaz! Az elzárkózás is politizálás egyrészt, másrészt meg az szerintem csak egy elhintett kibúvó szöveg a szájakból, hogy "én nem politizálok". A politika irányít mindent, tehát valami mód érintett mindenki, ennélfogva kell legyen, és van is, véleménye.
      Tisztességesebb volna a "én nem politizálok" helyett azt mondani, nem fejtem ki a véleményem hallhatóan. :)

      Törlés
  2. Meg kellene különböztetni pártpolitikát az emberek politikai véleményalkotástól. A közöny viszont valóan veszélyes.
    A András
    bácsi (77)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem is vitás. Meg kell különböztetni.
      Bíz veszélyes! Épp ezért, válasszunk! '18.4.8!

      Törlés