Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. március 19., hétfő

Tényleg lefossátok az olajágat?

Vagy a békegalambot még röptében?
Mert tegnap ugyan kisebb csodát élhettünk meg amikor az LMP delegáltjai és a DK vezérkara egy asztalhoz ült. Ez a korábbi LMP-s nyilatkozatok után tényleg kisebb csoda, a nagyobb csoda meg persze elmaradt.

S a kisebb csoda után?
A csoda után kérem Vágó Gábor odaállt a mikrofonok, kamerák elé és szép hangosan telibe fosta reptében a békegalambot, majd kitörölte a seggét az olajággal.
Lehetett volna elegánsabban is. Sőt!
Csak is elegánsabban lehetett, kellett volna.

Mert bár "béketárgyalásra", "békejobbal" lettek meghívva az asztalhoz, hát ennek ellenére Vágónak a legnagyobb problémája a menü minősége, no meg a meghívó állóképessége volt a problémája.
Ami nem baj, ha a problémája az asztalnál probléma, ott kezeli, nem pedig onnét felállva, az asztaltól eltávozta után a házigazda "háta mögött"!

Legyen egyértelmű, mert ugye az újszülöttnek (új híresnek) minden vicc új, s ez ráadásul nem is vicc! Nem is vicces!
"Ha én mondjuk részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őt is megkínálom viszkivel.” (Idézet Vágó Gábortól)

Itt s most szögezem le, hogy nem Gyurcsányt védem, egyrészt mert pont úgy vagyok vele mint Szitával, védje az ügyvédje, másrészt meg nem voltam ott!

Ugye arról volt szó tegnap, hogy felelős pártok felelős vezetői leülnek a fehér abrosz mellé s megpróbálnak egymással zöld ágra vergődni. Ha az a zöld ág nem is mindjárt olajág, de zöld. Nem vörös mint a posztó. Ha teszem azt Vágó úgy látta, ez a törekvés elbukik most azon, hogy a tárgyaló fél akadályoztatott, akkor azt ott az asztalnál kellett volna tisztába tenni! S ha az akadályoztatás nem oly mértékű akkor tovább tárgyalni, ha meg igen, akkor felállni, elegánsan elballagni és a kamerák előtt erről elegánsan hallgatni! Vannak helyzetek amikor a jelen s a jövő érdekében nem kell másról dumálni csak arról amiről kérdeznek s arról ami szigorúan a tárgyhoz tartozik!

Ha ez ott az asztalnál nem történt meg, akkor onnét eltávozva Vágó cselekedete semmi mást nem jelent, minthogy megpróbálta a tárgyalópartnert lejáratni, hátba szúrta és ezzel megpróbálta úgy intézni a jövőt, ne legyen az asztalhoz visszaút!
Kurvára nem volt elegáns! Akár volt Gyurcsányban egy "tőttet" akár nem, ez piszkosul nem volt elegáns húzás! Mellesleg honnét a "viszki"?

Mellesleg mondom, néha Gyurcsány amikor beszél olyan szétszórtnak látszik, mint egy marék zizi, vagy mint aki be van baszva, s egyes riportokban az volt az érzésem Vágót nézve, hallgatva, ez az ember olyan szétszórt mint egy marék zizi, vagy be volt baszva?
Csak ugye erről az érzésről én kussoltam, mert nem volt lehetőségem megkérdezni!

S akkor hogyan tovább? Ott a két párt, köröz felettük a lefosott békegalamb mint egy dögkeselyű, Vágó Gábor meg hessegeti a szaros olajággal?
Van még húsz napotok tisztára sikálni mindegyiket!

4 megjegyzés:

  1. Igaz, azóta állítólag nyilvánosan bocsánatot kért az ürge, de ez mit sem von le a leírtakból! Jó írás,mint mindig. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma reggel láttam. Nos a bocsánat szó valóban elhangzott Vágó Gábor szájából, de amúgy a legnagyobb jóindulattal sem lehetett komolyan vehető bocsánatkérésnek tekinteni. Köszönöm szépen! ☺

      Törlés
  2. Sikerült egy kis gyurcsányozást is bele tenni, ez az együtt - nem működés érdeke(?)Szita - meg -Gyurcsány egy napon sem emlegethető. A többi rendben van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy érted én tettem bele gyurcsányozást? Nos, én nem érzem így, mert nem azért írtam le a nevét, hogy szidalmazzam s nem is negatív tartalommal foglaltam a szövegbe. Szerintem én nem. Az LMP-s Vágónak viszont tényleg sikerült alaposan beletenni! Ez a történet, így Vágósan előadva, tényleg nem szolgálja az együttműködést.
      Az már igaz, Gyurcsány és Szita ügye nem egy súlycsoport. De mert előző nap épp Szitára írtam a védelemmel kapcsolatban, hát egy lapra kerültek.

      Törlés