Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. szeptember 20., csütörtök

Nálam elszakadt a cérna

Nálam azt hiszem elszakadt a cérna. A második szál is.
Nem értem az embereket és őszintén mondom, már nem is akarom érteni. Az úgynevezett ellenzéki pártokat sem értem, őket meg pláne nem akarom érteni.
Hogy a kormánypártot? ... ne tessenek felizgatni!
Az a cérnaszál már réges-rég elszakadt.
Dicső kormányunk meghozta az intézkedését, hogy ezentúl 75 év felett nem jár az egészségügyi ellátás. Természetesen ez így nem igaz, de ez terjed. Kicsit finomítva már az is terjeng, hogy 75 év felett nem jár a legmodernebb onkológiai ellátás. Ami lehetséges, hogy ebben a formájában sem igaz, de a magyarázat meg nem terjed. Jelesül az, hogy új gyógyszereket fogadtak be, állítottak hadrendbe amelyek közt van olyan ahol a gyártó kér életkori korlátozást mivel nem áll rendelkezésre elég adat a 75 év felettieknél gyakorolt hatásáról. De!
Mit mond az egészségügyi államtitkár asszony?
Pedig már kezdtem azt hinni, hogy értem, erre jön és beleköp a nullás lisztbe.
Lenyilatkozza, merthogy nem áll rendelkezésre elég lóvé az egészségügyre fordítható kasszában ezért el kel dönteni .... nem is akarom tovább citálni. Elképesztő!

De ami igazán elképesztő az a reakció hiánya. Akár így igaz, akár úgy igaz, de végül is arról szállingózik, arról terjed a hír, hogy ebben az országban, ahol mellesleg nem engedélyezett az eutanázia, valakik valahol eldöntik azt, ki milyen kezelést kaphat s ezáltal majd mennyi lesz az esélye a gyógyulásra, vagyis az életben maradásra?
És erre a hírre szarik mindenki! pedig sorra kerülhet mindenki!
Oszt majd ha nem tudja megvenni magának, akkor "jóccakát"!

A másik kissé magánjellegűnek is tekinthető. Végérvényesen, s azt mondom immár visszavonhatatlanul, tele lett a puttonyom azokkal az általában (nem mindig, de többségében) kormánypárti választópolgárokkal kik képtelenek a normális hangvételű vitákra. A minap vitába bonyolódtam egy Fidesz fanatikus ismerőssel, amely vita egészen addig normális mederben ment mígnem belefolytak az ő csahos ismerősei. Természetesen már a megszólításom is kisebb becsületsértéssel felérő lett, de aztán zsinórban aggatták rám a válogatott jelzőket. Többségében panel jelzőket amiket kedvenc miniszterelnökük, külügy-miniszterük, honvédelmi államtitkáruk, kedvenc két kormánypárti publicistájuk és a többi hozzájuk fogható pökhendi alak terjesztett el.
Nos, nekem ebből elegem lett!
Elérkezett az idő, hogy többé elsőre sem tűröm el -még csak annyi időre sem amíg felhívom a figyelmet, kérem a kulturált hangnemet- az efféle kiszólásokat. Senki embernek fiától nem tűröm meg a sértő, címkéző, gyalázkodó, lekezelő kiszólásokat!
Mennek oda ahová való!
Mint a példakor említettek is, mindhárman. Abban azért az vicces volt, hogy egyikőjük hamarább tiltott le engem, mint azt én megtehettem volna, s mindezt azért cselekedte meg, mert szerinte a részemről nagyképűség, beképzeltség, hogy nem tűröm el, ha kétségbe vonja valaki -olyan személy mint ő, aki személyesen sem ismer és az életemet, munkásságomat sem ismeri- a hazaszeretetem, netán megkérdőjelezi vagy minősíti vagy esetleg még kétségbe is vonja.
Rossz hírem van! Attól még, hogy a miniszterelnökötök és a papagájkommandója is azt sulykolja, hogy csak a Fidesz és a kormány támogatói az igaz magyarok, mindenki más hazaáruló, attól még nem igaz!
Elérkezett az ideje az efféle elemek jelenlétbéli ritkítása! Ezentúl figyelmeztetés mellőzésével törlök bárkit (akár személyes ismerős, akár csak belefolyt) aki besétál Orbán eme utcájába.
Amúgy nagyon szívesen látok továbbra is bárkit, pártállásától, egyéb nézeteitől, vallásától, bórszínétől függetlenül mindaddig amíg normális!

Az külön rácsodálkozást szokott nálam kiérdemelni, amikor az illető lapjáról az derül ki, többszörösen is értelmiségi, mert többszörösen diplomázott, magasan kvalifikált, jó pozíciókat bíró. Persze tudom! Az intelligencia nem feltétlen esik egybe az iskolázottsággal. Azért én csak csodálkozok! Legalább a látszat ....

Ami még elszakadt, az pedig az ellenzék viselkedése. Számomra most már feldolgozhatatlan.

Amiért a leginkább kárhoztatom az ellenzék pártjait az pedig annak a folyamatos szajkózása, hogy nincs már több időnk! Nyolc éve szajkózzák, nincs már több időnk!
A választások előtt pont azt, nincs még egyszer nyolc évünk. Közben meg úgy cselekszenek egymás ellenére, mintha volna még akár kétannyi is!
Az én szememben már, ellenzéki parlament párt nem áll meg!
Van, talán mindegyiknek, olyan politikusa aki igen, de párt már nincs! Elszakadt!

S akkor valaki mondja meg, miként lesznek az önkormányzati választáskor a "dógok"?

2 megjegyzés:

  1. Minden választás pénzbe kerül. Akinek több jut rá, az esélyesebb.
    A média abszolut hatalom, és aki kezében a média, az nem szegény ember.
    Egyébként meg a rádiót hallgatva úgy érzem, csak külföldiből fordított szövegeket hallok marmetinges szókészletből válogatva.
    Orbán szövegei legalább magyarnak hatnak. A tartalma pedig gúzsban táncoló emberé. Nem mumus, de nem is szent. Előnyeivel és hibáival is elfogadtam. Azt is, hogy Te nem szereted. Na és. Attól még egy országban élünk, egy nyelven gondolkodunk, és nem kívánunk egymásnak rosszat.
    Ez viszonylagos jólét engedi meg, hogy ne a mindennapi betevőért reszkessünk, mert akkor nem is volna időnk szidni a politikusokat.
    120 éve egy szántóvető mit tudott a törvényhozás szavazásairól?
    Hogy mennyi adöt kell fizetnie. A többi a földecskéjén múlt, és el is foglalta őt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát erről beszélek kedves Barátom! Ez egy kulturált beszéd, ezt el lehet fogadni, tudomásul lehet venni. Vagy ha szaporítani akarjuk a szót akkor lehet belőle párbeszédet, vagy vitát kialakítani. De minek? Te elfogadtad, én meg nem. Én talán azért nem, mert ellenem tettek olyat amit ellened nem. Én meg nem vagyok annyira megbocsájtó bizonyos dolgokban.
      Ott a pont és ott a lényeg!
      Amikor azt mondod "és nem kívánunk egymásnak rosszat".
      Ezt kellene megtanulnia ma Magyarországon igen sok embernek. Jobb oldalon is, baloldalon is, középen is! Nálam betelt a pohár ebben a dologban!

      Törlés