Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. szeptember 4., kedd

"Ingyen" tolltartó vagy magániskola

Tényleg rohadt nagy a különbség, a mi helyi kis basink által osztogatott "ingyen" tolltartó és az államtitkár asszony gyermekeinek magániskoláztatására fizetett összeg közt.
Azért azt mindjárt az elején had tegyem hozzá, hogy ingyen nincs semmi! Semmi! Valakinek ki kell egyenlíteni a számlát. Ki fizeti a tolltartókat és ki fizeti a magániskolát?
Engem személy szerint kurvára meglepne, ha a mi helyi basink berobogna valamelyik szerkesztőségbe a nevére kiállított számlával.
A magániskolára kifizetett összeg számlája viszont, biztos vagyok benne, hogy a szülők nevére van kiállítva, nem pedig az államtitkárság nevére.
Ok! Ok! Tudom. Az államtitkárt is az adófizetők fizetik. De legalább fizetés!
Ő a fizetéséből rendezi a számlát, no és a tolltartók?
Gyanítom, hogy a sok kedves szülő örül a kedvességnek mint majom a farkának, hogy meg lett ajándékozva, "ki lett segítve" a gyermekük, tulajdonképp a saját pénzükből.
Kurva nagy segítség! Az én időmben ezt hívtuk parasztvakításnak!
Működik, amíg beveszik! Beveszik!
A dolgok körül vetett hullámok is azt csobogják, beveszik!

De nem elég, hogy sokan beveszik, de szokás szerint, akik meg nem veszik be, azok  rosszul állnak hozzá a kérdéshez!
Tök felesleges szajkózni, hogy Szita úr már a közelgő önkormányzati választásokra készül és azért osztogat, meg villog a szülőkkel. Könyörgöm! Hány éve osztogat tolltartókat? Hány éve villog efféle dolgokkal? Hányszor volt az eredményes, ha erről az oldalról közelítették meg?
Még rosszabb az államtitkár asszony megközelítése!
Merthogy miből telik, hogy telik, meg miért? A fizetéséből, úgy, hogy a gyermekeire költi és azért, mert így látja jónak. Van miből neki! Nekik!
Az államtitkárok többsége bruttó 13-15 millió forintot keres/ év, de ez az egyéb állami megbízásokkal akár duplázható is. Ennyi! Ebből telik taníttatásra, akkor is, ha 2 millió/ gyerek.
Azért írtam oda, hogy nekik, mert felteszem, ha "anyika" államtitkár jó fizetéssel, akkor "apika" sem mezei vízhordó lány idénymunkán. Ez valahogy a mai klientúra mellett kikopott a divatból, nem szokásuk.
A lényeg az, telik rá nekik! A fizetését meg mindenki arra költi amire akarja!
Ebből az irányból nem tartom szerencsésnek a támadást. Nem szerencsés azon munkálkodni, hogy ki kellene üríteni a zsebét, mert nem érdemli meg, meg effélék.
Sokkal szerencsésebb lenne azon munkálkodni, hogy a nagy többség fizetése meg miért annyi amennyi? Miért annyi, hogy elvárhatja egy Fideszes városvezető, hogy egy vacak tolltartó miatt majd neki számosan kezet csókolnak, meg kétszer is visszamennek voksolni a nevére!
De sajnos nem ez van! Nem magunkért állunk ki és nem a sorstársainkért, hanem zsigerből nekimegyünk a "támadhatatlanoknak".
Amíg ezt így műveljük, addig itt fognak ülni a nyakunkon, tolltartókat osztogatnak, szórják a millióikat miközben juttatnak pár tízezreket, jobb esetben százezreket.

2018. májusában, a KSH szerinti bruttó átlagkereset, 327 500 forint.
Helló! Akiknek ennél kevesebb, kettes oszlopban sorakozó!
És ne azon hisztizzenek, hogy egy államtitkár fizetése miért több, hanem azért, az övék miért sokkal kevesebb? Magatokért álljatok ki végre és egymásért!

Akinek meg jobb a kevesebb, meg a sok hazugság, meg a "parasztvakítás", az álljon abba a sorba, ahol ha rákerül, hát nyomhatja a hálás kézcsókot.
Felőlem! Nyomhatja máshová is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése