Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. október 30., kedd

Elmentem kukázni!

Elmentem kukázni kicsit. Arra azért ügyeltem, hogy ne legyek olyan szakadt mint a kékség, nehogy benyomjanak a villogósba. Oszt akkor magyarázkodhatnék, hogy nem életvitelszerűen tartózkodok mellette és fényképezem.
Csak hát ... hátha tudok segíteni!
Sajnos egyre több a szakadt! Vagy egyik fele és félrefittyedten lóg a teteje, vagy már teljesen megadta magát.
Pedig a baj nem is olyan nagy! A tetőt tekintve nem nagy. Amúgy elég nagy, hogy sikerült beleválasztani egy ilyen ócska, gyenge szarba, de hát most már ez van!
Szemléltetem a képeken! A tetőt mindkét oldalon csavar fogja a konténertesthez. Ott ahol az a kerek fekete idom van rajta a rátekert dróttal. A drót nem kell azt valaki ekecselte, el kell dobni a francba. Mondjuk bele a konténerbe.
A csavarházakat bepattintott műanyag zárókupak fedi, így amikor a fedél leválik, mert kitekeredett a rögzítőcsavar, a csavar szerencsére nem tud elveszni,ott van a csavarházban a kupak alatt.
Ott a csavar az alátéttel együtt! Ez a csavar nem átmenő, tehát belül nincs "leanyázva". Azt kellene leanyázni, aki megtervezte ezt a szart úgy, hogy nem bírja sokáig a nyitást, csukást. Egyszerűen kitekeredik a csavarorsó a műanyag tuskóból!
És itt a trükkje!
Mert kitekeredni kitud , így ugyanazon az útvonalon, csak épp ellenkező irányba csavarva, vissza is lehet hajtani. Nem nagy durranás!
A zárókupakot ki lehet pattintani egy sima csavarhúzóval (bicska is jó), a csavart pedig vissza lehet tekerni egy csillagfejű csavarhúzóval. Ennyi!
Ja! Hogy kicsoda? ...... Ez bíz fogas kérdés!
Az önkormányzat emberei nyilván leszarják, mert ők beszerezték ezeket az ócskaságokat, rásózták a lakóközösségekre, és onnét kezdve ugye közük nincs hozzá.
Az ürítést végző cég emberei nyilván leszarják, mert ők az ürítésért felelnek, azért kapnak lóvét. No meg azért, hogy a már félig leszakadt fedelű konténert is, úgy basszák be ürítés után a helyére, mint paraszt a budiajtót! Hogy minél hamarább leszakadjon a másik fele is, mert akkor nem akkora vesződség mozgatni.
A közös képviselő nyilván leszarja, egyrészt mert ha a lakóközösség nem rendeli meg a javítást akkor nincs mit javítani. Másrészt meg, vajon mennyit lehet felszámolni -nagyobb botrány nélkül a soron következő beszámoló gyűlésen- egy vagy két csillagfejű csavar visszatekeréséért?
A lakóközösség is nyilván leszarja. Ha nem azt tenné akkor nem lenne ennyi rokkant konténer. No de miért? Mindjárt összegezem is. Mert a zöm, szarik bele mindenbe! Bármibe! Bármire! ... Ja! És bárkire!
"Nem bántja a szemét a szemét?" ... Nem hát! Ez jól látszik, szerte az országban mindenütt! Sajnos itt is. Pedig ez egy zöld város!
Ideje rövidre fognom!
Ha lakóközösségenként akad egy "százmester" ... Nem házmester! Az már nincs, jobb esetben számvizsgáló bizottsági tag van. Nem ezermester! Mert ehhez a mutatványhoz nem kell "ezredes" elég a "százados" mestertudás. Oda kell ballagni a kékséghez a két célszerszámmal, és max öt perc!
Ha valaki félti azt a bizonyos aranygyűrűt, akkor előtte húzza le, és hagyja a lakásában, a jól elrejtett, széfként üzemelő lemezkazettában, a kispárnák alatt az ágyneműtartóban.
Ha valaki a körmét félti, hogy alámászik a piszok, vagy a tekintélyét, mert egy megbecsült tekintélyes, ismert (legalább a saját lépcsőháza) polgár mégse aljasodhat le a kukákig ... akkor ő baktasson le a célszerszámokkal, meg egy (esetleg kettő) dobozos sörrel és várjon az alkalmi melósra. Jönni fog. Viszonylag hamar. És örömmel fogja visszatekerni a sörért, még akkor is ha akciós sör. Örömmel a kukában való kotorászás helyett. Szerintem ezt a fajta alkalmi munkát bejelenteni sem kell és addig sem viszik el a rendőrök a szerencsétlent, mert felügyelet alatt melózik és nem kukából válogat.
Mondanám, hogy a városgondnokság adjon csavarhúzót is a közmunkásoknak, de nem mondom. Normális szemétlapátra sem telik, a csillag hegyű meg kurva drága.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése