Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. október 8., hétfő

Ma már sértésnek, súlyos sértésnek ...

Azt hiszem nem mondok újat, ha azt állítom, hogy valakit kommunistának, fasisztának, nácinak nevezni súlyos sértés.
Sajnos, mostanra a Fidesz mint párt és az általa fémjelzett politika eljuttatta a nevét arra a szintre, hogy valakit fideszesnek címkézni sértés.
Még nem akkora sértés mint az előzőek, de már sértés, már súlyos sértés.
Nem mindenkinek, nem mindenki van ezzel így, de sokaknak már sértés. Azoknak kik bárkit szívfájdalom nélkül illetnek komcsi és hazaáruló címkével azoknak nem sértés. Mert azok a fideszesek.
Szerencsére a fideszes, mint sértés még messze nem tart ott ahol a komcsi vagy a fasiszta, de az út már ki van jelölve.
Kijelölték, és pökhendi vigyorral masíroznak rajta a műveletlen ostobák, a művelt haszonlesők, az oktalan gyűlölködők és a mocskos gazemberek.
Sokan, nagyon sokan nem látják még ezt át, és elintézik egy sima vállrándítással.
Pedig hát már nem kellene. Akiknek az eddigi történések nem érték el az elég már szintet, vagy akik abban a hiszemben voltak, hogy a hallottak biztosan nem úgy voltak, nem úgy történtek meg, akik abban a hitben éltek eddig, hogy ezeknek a gazembereknek legalább emberélet nem szárad a lelkén mert nem bizonyított, hát most ideje átértékelni! Íme itt a bizonyíték!
Senki nem vágyott ilyen bizonyítékra, de sajnos várható volt.
A lezüllesztett egészségügyben történtekről eddig is keringtek csúnya szóbeszédek, de a mostani halálesetet már nem lehet a szőnyeg alá söpörni azzal, hogy biztosan nem történt meg, hogy ez az ellenzék aljas hazugsága. Nem!
Sajnos tény, hogy meghalt egy szívbeteg aki műthető lett volna, de nem került műtőbe mert a hatalmi arrogancia elvette a sebészét az utódok meg fütyültek rá.
De hazudni, letagadni, másra kenni a balhét azért lett volna eszük.
Egy ember felelőssége a halálesetben elvitathatatlan. Azé az emberé akinek minden tudásával, minden energiájával, minden hatalmával azon kellene lobbizni, hogy az irányítása alatt lévő ágazat minden egyes gyógyítója a legjobb körülmények közt a legjobb felszereléssel és a legnagyobb hatékonysággal gyógyítsanak, mentsenek minél több beteget. De nem ezen dolgozik. Hanem hülyeségeket beszél.
Mert ugyan miféle egészségügyi miniszter az, egyáltalán miféle gyógyító szakember akinek a hitvallása az, hogy a betegek nagy része meggyógyulna a tízparancsolat betartásával, vagy meg sem betegedne ha betartja a tízparancsolatot, esetleg meg sem halt volna ha betartja a tízparancsolatot.
Én maximálisan aláírom, hogy a hit, a gyógyulásba vetett hit hatalmas plusz erő lehet, plusz lökés, egy nagy erejű motiváció a gyógyuláshoz, de önmagában ritkán elég.
A modern orvostudomány és az orvosok tudása nélkül a hit csak egy csekélyke adalék.
Ha a hit nagyon erős akkor könnyebb meghalni! Arra biztosan jó.

"I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!       II. Isten nevét hiába ne vedd!
III. Az Úr napját szenteld meg!                                    IV. Atyádat és anyádat tiszteld!
V. Ne ölj!                                                                      VI. Ne paráználkodj!
VII. Ne lopj!                               VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
IX. Felebarátod házastársát ne kívánd!                       X. Mások tulajdonát ne kívánd!"

Azt egy felelősen, ép ésszel gondolkodó orvosprofesszor komolyan mondhatja, hogy ezen parancsolatok mindegyikének betartásával vagy meg sem betegszel, vagy ha mégis akkor meggyógyulsz? Ha ezeket betartja a szívbeteg ember akkor nem kell műteni? Ennél most ékesebb bizonyítéka nem kell annak, hogy ezek az emberek nem valóak egy ország, egy nép, egy nemzet irányítására, vezetésére.
De azok sem, akik ezeknek a hülyéknek, gazembereknek, szélhámosoknak falaznak!

Mondjátok meg nekem emberek? Hány embertársatoknak kell még ahhoz meghalni amíg megértitek, elfogadjátok, hogy ezek pénzéhes gazemberek, ezek ostoba úrhatnám, pökhendi szélhámosok, elvakult álkeresztények, megveszekedett hatalommániások, ezek bármit is akarhatnak de az nem a te javad!
Hány embernek kell még ahhoz meghalni? Apádnak? Anyádnak? Fiadnak? Lányodnak? Testvérednek? Párodnak? Mely rokonodnak? Azt mikor hiszed el, ha ezek pitiáner módjára, csupán hatalmi arroganciából és gőggel, elvehetik egy neves orvos praktizálási jogát, elvehetik a betegeit és ellátatlanul hagyhatják, akkor ezt nem teszik meg legközelebb is és pont a te orvosoddal? Mikor fogod ezt fel?
Tanulod tán a tízparancsolatot? Mind betartod? Mind a tízet?
Akkor követeld meg tőlük is! Mert minekutána hagytak meghalni (V.) egy szerencsétlen embert, lehazudták VIII.) a csillagokat is az égről, hogy besározzák a becsületét (VIII.) annak az embernek aki megmenthette volna a beteget.

Mikor veszed végre észre ember, hogy ezek csak az első parancsolatot tartják be, de azt sem úgy ahogy tőled követelik!
Mert ezek mind, egy Urat, egy Istent imádnak és egynek szolgálnak, az pedig a pénz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése