Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. október 12., péntek

Mit akartok ti? ... Utca? Vér? ...

Mi a francot akartok ti?
Utca? Erőszak? Kaszára kapára?
Vér? Hányadék? Szar?
Erőszakos hatalomátvételt? Polgárháborút? Öldöklést? Véres bosszút?
Hát normálisak vagytok ti?
Tudjátok ti egyáltalán, hogy mit beszéltek?
Tudjátok ti egyáltalán azt, hogy mivel "játszotok"?

Egyre többször, egyre több helyen és sajnos egyre többektől olvasom azt a véleményt, hogy az utcán kell elégtételt venni, az utcán kell, lehet megdönteni ezt a hatalmat.

Na és akkor? Na és utána? Egyáltalán! Honnét és kiktől jönnek ezek a hangok?
Meg minek? Tudják egyáltalán ezek az emberek, hogy mit beszélnek, mit akarnak és mit tesznek kockára?
Egy immár nyolc éve erőszakos közbeszéddel tematizált társadalomban, tényleges erőszakra buzdítani és utcára hívni az erőszakot, semmi mást nem okozna, mint azt, hogy mindkét oldal legaljasabb, legalávalóbb, legerőszakosabb elemei tódulnának az utcára és gyilkolnának, erőszakoskodnának, gyújtogatnának, fosztogatnának!
Ki tudhatja mennyi ideig? Ki tudhatja menyi lenne az ártatlan áldozat?
Ki tudhatja mi lenne a végeredménye?
Egy ilyen erőszakhullám megindítása a hatalommal elégedetlenek részéről egy dolgot mindenképp elérne! Az amúgy is erőszakos tematikát sulykoló hatalom legálisan is nyúlhatna a tényleges erőszakhoz!
A hatalom szemszögéből nézve végre legálisan, törvényesen leszámolhatnának mindenkivel aki kicsit is az útjukban áll. Pont mint Törökországban!

De nézzük a másik, a lehetetlen variációt. Tegyük fel, mégis sikerülne a hatalmat meghátrálásra kényszeríteni és leváltani.
Oszt ugyan kire? Az utca népe tudna egy kormányt kiállítani? Nem? Ja, hogy szakértői ideiglenes kormány? Oszt honnét és kik? És ki választaná őket ki? mennyi idő alatt? Addig meg? Mi lenne addig? Anarchia? Mert az jó ugye?
De tegyük fel, ezt előre kigondolják valakik, és pillanatok alatt felkérik a megfelelő embereket a megfelelő posztra. Előre meglévő forgatókönyvvel?
Akkor az puccs!
A puccs pedig törvénytelen! Mégis! Meddig működhetne egy törvénytelen kormány az EU keretein belül? Meddig? Ja, hogy mihamarább ki kell írni az új választásokat?
Értem!
És akkor tessenek nekem elárulni, hogy kire fognak szavazni? Kire és kik? Mert ugye a meglévő ellenzéki pártok egyike sem lett sikeres és immár a harmadik ciklusra sem voltak megfelelőek. Akkor a gyorsan kiírt demokratikus választásokon kikre szavaznának az emberek? Azok közül valakikre akikre most már majd tíz éve nem hajlandók?
És amúgy meg kik? Azok aki széles ívben szarnak a demokratikus jogaikra és tán még életükben egy voksot nem adtak le?

De ha már itt tartok! Ugyan kiket hívtok ti kaszára kapára? Azokat a szerencsétlen beszariakat aki egy békés tüntetésre nem mernek kimenni? Azokat aki egy ártatlan kérdőívet nem mernek a nyílt utcán aláírni? Azokat akiknek a jogait naponta tapossák sárba, akiknek elveszik a javaikat, kisemmiznek s közben kiröhögnek, de ők még csak panasszal sem mernek élni? Azokat hívjátok akik már nem bíznak a hatalomban az igazságszolgáltatásban, az igazságban sem?? Akik nem bíznak  már senkiben és semmiben? Azokat, akik a szavazófülkébe sem mernek bemenni?

Nem az utcára kell hívni az embereket! Nem erőszakra!
Állítsatok elő hiteles, kikezdhetetlen embereket -a jelenlegi pártokban is vannak, a civilek közt is vannak- győzzétek meg őket, hogy álljanak egymás mellé, alakítsanak egy új formációt, álljanak elő olyan programmal, ígéretekkel, tervekkel ami visszaadja az emberek hitét, amitől elhiszik, hogy ezek tényleg mások, ezek tényleg mást akarnak és ezek szolgálni fognak! Oszt már csak el kell menni megválasztani őket!
Lehet kezdeni a gyakorlást az EU és az önkormányzati választáskor.

Ha ez így nem jó, akkor hagyjátok a picsába az egészet, mert akkor nektek tulajdonképp jó a jelenlegi helyzet, nem is akartok változtatni, csak szerettek sokat, feleslegeset és veszélyeseket pofázni, csak egy nagy balhét akartok oszt utána mehet minden úgy ahogy eddig! Sőt! Még úgyabbul!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése