Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. október 15., hétfő

Mivé lenne ez az ország, ha ...

Néha elgondolkodok azon, vagy csak elábrándozok? Ugyan  mivé lenne ez az ország, vagy mi lenne belőle, és mivé lennének a gyűlölethez szoktatott, gyűlöletben nevelkedett polgárai, ha egyszer megjelenne egy tiszta formáció?
Egy olyan tiszta formáció, amelyben lennének ismert, kevésbé ismert és ismeretlen eberek is, és nagyon szokatlan dolgokat tennének!
Például azt, hogy nem foglalkoznának mások cselekedeteivel, múltjával, jelenével, de még azok jövőképével sem, hanem csak azt mondanák el, hogy ők mit cselekszenek, cselekednének, elmesélnék honnét jöttek, milyen a múltjuk, milyen a jelenük és milyen jövőt álmodtak maguknak!
Például azt, hogy nem foglalkoznának az őket ért támadásokkal, nem minősítenék a támadót, nem támadnának rá vissza, nem vonulnának védekezésbe, tagadásba, hanem ezek helyett ők arról beszélnének, hogy milyenek is valójában?
Például azt, hogy az épp regnáló, vagy az azt megelőző kormányok politikáját összességében sem és egy szakterületen sem minősítenék, nem támadnák, hanem ehelyett elmondanák, ők hol s mit s miként cselekednének?
Például az, hogy nem foglalkoznának senki fizetésével, vagyonával, meggazdagodása történetével, hanem egyszerűen csak beszélnének arról, hogy ők hol s kinek s mennyi bért fizetnének, mekkora apparátusokat tartanának, mekkora bérkülönbségekkel és csak arról beszélnének, hogy miként lehet a tisztességes bérből, fizetésből majd megélni s gyarapodni?
Például az, hogy nem foglalkoznának azzal, hogy jelenleg kiknek s mennyi segélyek mennek, hanem elmondanák azt, ők mit tennének a munkanélküliekkel, a kis jövedelmekkel, a kisnyugdíjasokkal, a betegekkel, az elesettekkel a fedél nélkül élőkkel.
Sorolhatnám tovább is szinte a végtelenségig. De talán ennyiből is érthetővé vált, miről is akarok beszélni? Egy nyugodt és formálódó erőről.
Ahol az új szereplők értenek ahhoz amiről beszélnek, arról beszélnek amihez értenek, nem beszélnek mellé, nem foglalkoznak lényegtelen, elterelő, figyelemelvonó dolgokkal, hanem rákoncentrálnak a feladatra, annak megoldására és azokra akikért keresik a megoldást! És nemes egyszerűséggel nem vennék fel a mostaniak, mostanság hajigált kesztyűit. Mi lenne abból, mi lenne annak a vége, ha teljesen új szemléletet mutatnának fel a jelenlegiről s művelőiről pedig tudomást sem vennének?
Mit tennének akkor egyes választók? Meg a kettesek, meg aki még soha nem választott? Én tudom, hogy mit tennék!

2 megjegyzés:

  1. Ezt a tiszta formációt felzabálnák még születésük előtt.
    Még a legkisebb közösségi szinten is vannak tiszta emberek, akikből formálódhatnának ilyen formációk, de már ott leszarják őket.
    Az emberek lenyűgöző többsége (erről már nem kell bizonyítékot hozzak) a sikeres embereket imádja, no nem az olyan sikereseket akik tiszteletben és becsületben hoztak létre valamit életük munkájával és áldozatával, hanem azokat, akik pikk-pakk valamilyen alkímista módszerrel, unortodox módon tett szert hatalmas vagyonra. Azért imádják az ilyen szélhámosokat, mert álmaik tükörképét látják viszont köszönni bennük, azaz szeretnének ők is, akár ilyen pikk-pakk unortodoxan is meggazdagodni.
    Ha valakik jönnek, hogy kezdjünk el lentről felfele építkezni, egy egészséges, szorgalmas, értelmes társadalmat építeni, ez elhúzódhat akár egy évszázadig is.
    Addig meg senki nem lát. Senkinek nincs hozzá türelme.
    Viszont máshonnan soha ebbe a büdös életbe nem fog kinőni ez a mesebeli formáció.
    Úgyhogy további álmodozást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos minden sorod igaz. Sajnos tudom én is. De hát, mi mást lehetne tenni? Az álmodozás legalább szép! És nem árt.

      Törlés