Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. november 5., hétfő

Az erő velünk van! (A pia teszi?)

Száraz november!
Erre iszunk!

Miért? Tán nem?
Hisz, mi magyarok évente benyesünk fejenként 12,3 liter alkoholt. Ezt a számot, tiszta szeszben kell érteni és beleszámítva a "tegnap" született csecsemőket is.
S mert Európában Magyarországon isszák magukat a halálba a legtöbben, hát lehet a kérdést lebegtetni, mennyi is az alkoholistánk száma?
Meg lehet rajta vitázni. Mert ha az alkoholfüggők számát nézzük akkor azt 1 millióra teszik, de ha a nagyivókat akkor az meg a társadalom ötöde, tehát az már 2 millió?
De ne vitázzunk! Iszunk mint a gödény! Gyakran és sokat. Indok? Az akad mindig.
S akkor mit látok? Ellentétben a dohányzás visszaszorítására tett és tervezett intézkedésekkel, az ivással szembe mindössze ennyi telik. Száraz november!
Ezen meg minden ivó csak röhög egyet és koccint rá! Pedig a helyzet az, ha a nagyivók mellé odatesszük a rendszeresen ivókat is, akkor a szám kiegyenlített lesz. Sőt! Akár az is megeshet, hogy a piálók száma meghaladja a dohányosokét.
Ellentmondásosnak tűnik ez a népbetegségek elleni kormányzati harc!
Szesztartalmú italt tilos közterületen fogyasztani, bezzeg dohányozni lehet. De jó is!
A dohányosokat a hivatalokból kizavarják az utcára, míg a hivatalok bárszekrényei roskadoznak a repi szesztől. Bár azt nagyon nem bánom, hogy a menedzsment nem az utcán szivarozva koccint az új üzleti sikerekre. Elég a bagófüst! Vannak utcák ahol ha sikeresen kapom el a bagósokat, akkor többet szívok míg végigérek a soron, mint anno aktív dohányos koromban.
Sóval a dohányzás ellen küzdünk ezerrel, akár a nemdohányzók kárára is, míg az alkohol meg amolyan bocsánatos dolog. Igyál! Pancsolj odahaza is szeszt, nem számít az sem ha nem értesz hozzá, s légy mihamarabb még hülyébb!
No persze a pia tiltása nincs a tízparancsolatban!

Ha már tízparancsolat. Én még azt is megértem, hogy józanul is lehet hozni olyan döntést -megértem, bár nehezen hiszem-, amely szerint Magyarországnak szüksége van űrkutatásért felelős miniszteri biztosra. Ha "köll, hát köll"!
Bármennyire is kis hatalom vagyunk, jogos álom, hogy részei legyünk a majdani nagy galaktikus birodalomnak!
Bizony, bizony! Fel kell zárkóznunk! Csodálatos dolog, hogy ezen a téren is azonnal sikerült kétoldali megállapodást kötni az oroszokkal a világűr békés felhasználásáról.
No miért? Oszt ki mással? Tán csak nem ...? Azokkal majd!
Kissé az én szememben homályosítja a képet a békés felhasználás tekintetében, hogy a biztos asszony szerint az űrkutatás vívmányainak hasznosíthatósági sorába máris bekerült a: "migráció, ezért gazdasági és nemzetbiztonsági szempontból is fontos" kitétel. Mert a migráció kérdése nálunk annyira békés hasznosítású, hogy egyenesen háborús retorika. De nem baj! Majd szépség tapaszoljuk.

A tízparancsolat beemelését az űrkutatásba maximálisan támogatom!
Hatalmas sikert hozna, és hazánk a születendő galaktikus birodalom meghatározó erejévé válhatna ezáltal, ha részvételünkkel jutna el az űrutazás, kutatás oda, hogy hozhatnánk a kiadmányozótól, egy hitelesített másolatot a tízparancsolatról!
Hajrá Magyarország!

2 megjegyzés:

  1. Tudod mi ebben az egészben a legszomorúbb? Az, hogy a cigarettát, az alkoholt is megveszi az akinek hiányzik bármennyibe kerüljön, akár a családja kárára is. Lehet, hogy a gyerekek rongyokban járnak, éheznek, de pia, és cigi akkor is kell. Viszont még ma már a dohányos olyan, mintha pestises lenne, (kizárják, bezárják, üldözik), addig nyugodtan lehet páleszt pancsolni otthon. A másik dolog az, hogy minél jobban tiltanak valamit, annál érdekesebb lesz. A fiatalok ebben nőnek fel, mindennap hallanak róla, és ha soha eszükbe nem jutott volna, akkor is kipróbálják, (meg kell ízlelni a tiltott gyümölcsöt). Más, fontosabb téma nincs, a nagypolitikában sem. Lázárnak is lehetne fontosabb dolga, tisztogathatna a saját birtoka táján, ahelyett, hogy jó előre megmondaná, mit engedélyez az eljövendő generációnak. (Honnan tudja, hol lesz ő már akkor?)
    Ha ez a szám igaz, akkor valakik derekasan teljesítenek helyettünk, meg a csecsemők, gyerekek helyett is. Volt szerencsém látni már alkoholistát, de aki eljut idáig, az már nem iszik sokat, van aki már az üveg látványától is részeg lesz.
    Egyébként is az ilyen statisztikát bugyutának tartom, számoljanak csak a felnőtt lakossággal, (így sem tökéletes a dolog), és mondják meg, szerintük mennyit nyakalunk naponta. Aki eddig nem ivott, az úgy sem fog hozzá, hogy másra kevesebb jusson, aki meg már benne van, az nem hagyja abba. Főként úgy, hogy a boltig sem kell érte mennie, mert X bá főzi, és még olcsóbban is adja.
    Nekem már nagyon elegem van, nem ások mélyre a mai világban, inkább megnézek helyette egy jó filmet. Az nem árthat, mert a piánál, a cigarettánál is ezerszer többet árt az, ami manapság körbevesz bennünket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen egyetértünk. Egy húron pengetünk.
      A számokhoz még annyit, ha jól sejtem akkor ezt úgy számolják, hogy az éves szeszes ital eladást az ismert alkoholfokuknál fogva visszaszámítják tiszta szesz mennyiségre, majd azt osztják el a lakosság számával. Eladást! Tehát az érték nem valódi, mert az odahaza pancsolt szesz nincs benne, csak a legálisan kifőzött. Ha az átszámolt szeszmennyiséget a felnőtt lakosok számával osztanák, az abszolúte hamis érték volna, mert tudvalévő, hogy sajnos nem kell az iváshoz 18-nak lenni, csak a vásárláshoz.

      Törlés