Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. március 20., szerda

Volt padka ...nincs padka

2019.03.20.
A Toponárt Kaposfüreddel összekötő út

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy padka ... kezdődhetne a modern kori mese. De!
Egyrészt ez nem mese, másrészt mert nem mese
hanem a valóság, hát nekem a modern korral is
vannak fenntartásaim.
Amúgy meg nem csak egyszer volt itt padka, volt tán többször is amióta az út megépült. Úgy ahogy megépült.
Látszik az aszfalton is, a szélén, hogy mennyire "kajak erős". A padka anyaga meg rendre eltűnik. Részint elmosódik, részint meg elverik a kerekek. Kisebb, nagyobb kerekek. Merthogy ez a szakasz a szabályszegők Mekkája! Itt hiába van sebességkorlát, meg mindenki mint a meszes, az út meg bár elég széles volna, de két szembejövő meszes esetében pont bizonytalan és ezért az óvatosabbja padkázik. Akkor meg pláne, ha szélesebb csotrogány jön, mondjuk olyan széles ami amúgy ki volna tiltva innét, no de ki nem szarja le? Nagyon sok helyen a padka már életveszélyes!
Nem beszélve a karosszéria és futómű elemekről, ha valaki váratlanul úgy kényszerül le. Mert járnak ám erre biztos kezű úriemberek is! Akik vagy nem érzik a kocsi jobb oldalát, és ezáltal az út szélét sem, vagy szimplán leszarok mindenkit stílusban közlekednek középen, mondván húzódjon le aki nem fér el!
Oszt ott van az az eset,amikor mindkét sofőr érzi a kocsit, meg az aszfaltcsík szélét, csak épp az aszfalt egyszer csak hol volt hol nem volt ... épp nincs egy szakaszon.
Ez az út szégyen s gyalázat!

Már régóta terveztem fotókat összeállítani róla, csak hát ha lehet kerülöm. Általában lehet. Ma is csak a két felvétel kedvéért mentem be és csak az elejére. Aki nem hiszi el, hogy vannak a képen láthatónál sokkal mélyebb és veszélyesebb kátyús padkarészek is, hát menjen be, menjen végig és keresse meg! De csak óvatosan!

Mindezt azért hoztam épp most terítékre, mert olvastam a felhívást, a március 23-i: Takarítsuk ki szedd magad tevékenységről!
Jeles felhívás!
Én meg szeretném, ha az út gazdája, takarítsd meg tedd rendbe mozgalomba kezdene: A használható, balesetmentes padkák elterjedése érdekében mozgalom keretében.
Vagy olyan nincs? De súlyadó az még van! Nemrég fizettem be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése