Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. március 30., szombat

Szedd fel és vidd oda ahová kell!

Kezdjük az elején!
A szebb és tisztább, ezáltal egészségesebb környezetünkért, az nagyjából úgy kezdődik, ha már Kaposvár megvette a szelektív gyűjtőkonténereket akkor megpróbáljuk ....

Nem vegyesen, nem a kertek alá, nem az erdőbe, nem a tópartra, nem a járdára, nem az úttestre, nem ....

Ezekbe!

Ezekbe és nem mellé, nem közé, nem a közelükbe és nem összekeverni!
A feketébe a kommunálist! A kékbe a szelektíven gyűjtöttet (papír, műanyag, fém)! A zöldbe meg az üveget. Tudom, zöld nincs mindenütt. Szörnyű! Soha nem sétálsz? Soha nem közlekedsz?
Soha nem érsz rá?


Mint mondtam, nem közé, nem a közelébe!

Én értem, hogy fürdőszobát újítasz fel.
Csináltam már én is, meg még fogok is. De!
De amikor idebasztad a konténerek közé a mosdókagylót, már akkor is tudtad, hogy a konténerek mellé lerakott hulladékot nem viszik el, ezt meg pláne nem, és ezt majd a lomtalanításkor sem! Nem is vitték el!
Ott éktelenkedik hetek óta, plusz valami okos belevágott egy betondarabot a közepébe. Így már azoknak sem kell akikre számítottál! De amúgy sem, mert ezt nem lehet eladni, ezt nem veszi meg senki használtan!
Meddig fog még itt éktelenkedni?
Gyere el érte papuskám! Szedd fel a "teszedd" keretében, suvaszd be a kocsidba és vidd ki a hulladékudvarba! Ne az erdőszélre! De ha lusta vagy, akkor csináld meg "okosba"! Hozz egy kalapácsot, törd kisebb darabokba és tedd bele a feketébe!
Nem szabályos, de még mindig jobb mint ott! Nem fogom helyetted felszedni!

A fotelek, üvegtáblák. Mond már meg nekem, miért egy nappal a lomtalanítás után basztad ki? Akkor jött meg az új? Na és? Egy napot nem bírtál volna ki ezek nélkül?
Ezt sem fogják elvinni azok akikre gondoltál! Minden szart azokra sem lehet rásózni!
Az üvegtáblák meg pláne! Nem látod a várost? Sehol nem vitték el még az üvegezett ajtókat sem! Néhol kupacokban áll az üvegpalack, mert azt sem szedték fel.
Nem lomtalanításra való! Zöldbe! ... Ha úgy érted, akkor "ződbe"!
"Tele" a város üvegtáblákkal. Balesetveszélyes! "Tele" üvegpalackokkal. Az is...
Az is az lesz majd, ha elkezdik dobálni a mámoros, álom és egyéb ittas "diszkóbubusok" az átmulatott éjszaka végén.
Slattyogj le érte, suvaszd be a kocsidba és vidd oda ahová a "haverodnak" is illene elvinni a porcelánt. Sajnos a fotleket nem lehet "okosba" beletörni a kommunálisba, de ha lusta vagy kivinni a hulladékudvarba, hát legyen annyi eszed, elviszed három utcával odébb ahol még majd ezután szedik össze a lomot!
Ja! Hogy mit csinálj a táblákkal? ... Mindent én találjak ki helyetted? Lófaszt! Old meg!
Levinni le tudtad? Akkor old meg!

De hogy ez se maradjon ki!
Minap olvastam, hogy állítólag Kaposváron egy esztendőben 15 alkalommal van zöld hulladék gyűjtés!
Tizenöt! ... "Papuskám!"
Oszt hogy? Mikor? Merre? Csak a mi utcánk szokott kimaradni? Ez a kurva rakás ott van legalább ősz eleje óta, és csak növöget! Merthogy ott van, hát sokan azt hiszik ez egy lerakat .... meg hát azt hiszik, úgyis elviszik!
Hisz illetékes szószóló megnyilatkozta, a sajtó meg leírta!
Pedig nem! Ha van is évi 15 zöld nap, az a mi utcánkra nem vonatkozik! Büntiben vagyunk?

Szoktam volt mondani, néha nem szeretem amikor igazam van. Pedig amikor a: Fenyő ügy, címet viselő szófosás kijött belőlem, akkor megmondtam, mikor elviszik a fenyőket a kupac marad majd. Maradt a falevelek begyűjtésekor is, maradt a tizenötből részarányosan eső zöld napok alatt is, maradt a fenyők begyűjtésekor is. Érti a tököm! Ha a levelekből fenyőkből komposzt lesz, akkor ez nem fér bele? Ha a fenyőkből hőerőműben tüzelőanyag lesz, akkor ez nem fér bele?

S mielőtt megkérded, kikéred ... Azért voltam néhol kissé alpári, mert már tele van nem a hócipőm, hanem a tököm az értetlen, trehány, a közösséget is és a környezetét is leszaró faszkalapokkal. No meg aztán elmondták ezerszer szépen! Hatott? Nem!
Akkor most elmondtam csúnyán is! Hatni fog? .... Kétségeim vannak.

Az sem érdekel, ki sértődik meg! Sértődjön aki magára veszi, mert sajnos nem tudom ki lesz az. Ha tudnám, akkor személyesen neki szólok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése