Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. május 22., szerda

Amiért a hatalom és amiért az ellenzék ...

Kibúvók, kifogások, mellébeszélés, közöny, nemtörődömség, szellemi restség!
"Struccpolitika."
Ez az igazi ereje a jelenlegi hatalomnak. Mert ez az erő uralja a választói többséget.

Elenyésző az a nagyjából százezer szavazó aki sem nem magyarországi, sem nem más uniós országbéli. Megélhetési szavazók. Mert ez a Fideszt nem zavarja, csak a megélhetési menekült. Mint ahogy nem zavarja a levélben szavazó határon túli sem, a szavazó holt lelkek sem. Mellesleg ez is elenyésző lenne, ha ... Ugyan miért zavarná a Fideszt? Hisz a Fidesz honosította és intézményesítette az választási csalások eme formáit!
Nem is kell, nem is érdemes és értelme sincs ezen csodálkozni! Csodálkozni azon kell, hogy ezek a dolgok nem zavarják a többséget sem!
Igen! A többséget! Én ezt merem állítani, merem kijelenteni.
Mert bármennyi megélhetési szavazót importál is a hatalom, bármennyi halottat is mozgósít és bármennyi levelet is töltet ki pluszba, hát azzal mennyi szavazatot tud összecsalni? Mekkorára emeli a táborát? Kétmillióra? Kicsit többre?
Na és? Hol a többi? Hol a többi a nyolcmillióból? Tudom-tudom! Kb ennyien elmennek az ellenzékiekre szavazni. Összesen. Na és? Hol a többi? Megkérdezem ismét, csak módosítom a számot! Hol a többi négymillió?
Mert mostanra eljutott ez az ország odáig, szerintem biztosan eljutott, hogy nem lehet azzal takarózni, ők nem találkoznak a valósággal, őket a Fidesz média, a kézben tartott helyi lapok, televíziók, a köztelevízió uralja! Nem találkoznak a valósággal?
Ugyan-ugyan! Ebben az országban, ebben a rendszerben az nem találkozik a valósággal aki született hülye, vagy az aki nem is akar a valósággal találkozni! Aki nem akar látni, aki nem akar hallani, aki nem akar vagy mer beszélni! No de miért nem mer szavazni? Miért nem mer változtatni?
Ne, ne, ne! Nem kell a megzsarolt közmunkás, közalkalmazott, köztisztviselő, meg a hasonló szöveg! Nem kell! Ők is benne vannak már a számokban!
Sokan érvelnek a teljes bojkottal. Hogy nem kellene elmennie senki ellenzékinek szavazni és nem kellene elindulnia az ellenzéki pártoknak sem, mert csak szentesítik a diktatúrát. Jól hangzik. Csak pont annyira kivitelezhetetlen, mint az, hogy menjen el mindenki. S akkor mit kellene tenni? ... Nem tudom.
Nem tudom! De legalább keresem a megoldást, nem vagyok közönyös és megyek szavazni! Mert más megoldás nincs! Más megoldás ne legyen!
Például, ha mondjuk az EU választásokon ugyanannyi mandátumot szerez a DK -esetleg eggyel többet- is mint az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik (természetesen külön-külön) és szörnyű mód nem szerez mandátumot a LMP meg a Momentum, ... akkor? Akkor végre lesz újratervezés az ellenzéki oldalon?
Lehetséges, hogy lesz. De mikor lesz újratervezés a "beleszarok az egészbe" típusú választók agyában? Majd ha már a náci bakancsok nem csak az aszfalton csattognak, hanem vért is fröcskölnek fel?
Mert a hatalom csak azért okolható amiket elkövet! A létéért viszont mindenki okolható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése