Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. május 17., péntek

Legalább egyszer egy asztalhoz!

Legalább gyertek el, legalább üljünk le, és beszélgessünk!

Lassan, de egészen biztosan, kezd elegem lenni. Bár a lassan, már nem biztos!

Mire várunk, mit remélünk? Hisz arra sem vagyunk képesek, hogy legalább egymással beszélgessünk.
Ebből lesz ellenzéki fölény? Hol? S főleg, mikor?

Nézzük Kaposvárt!

Van Kaposváron egy Polgári Szabadság Platform (PSZP), van a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MM) keretében, a Kaposváriak Kossuth Köre (KKK), és végül, de korántsem utolsó sorban, a Kaposváriakért Egyesület (K).

Idézek, a teljesség igénye nélkül:

PSZP - "A Polgári Szabadság Platform képviselni kívánja az adófizetőket, akik a befizetett adók racionális felhasználását várják el, az elmúlt 20 évben aktívvá vált fiatalokat, akik igénylik a társadalom működési rendjének megváltozását és mindazokat, akik a magyar társadalom működését a polgári demokráciák bevált gyakorlata szerint képzelik el."

MM - "A mozgalom tagjai hisznek abban, hogy egy új politikai kultúrára van szükség, amelyhez minden tisztességes és változást akaró magyar ember csatlakozására számítanak."
"A mozgalom fő célja, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon minden településen egy hiteles polgármester-jelölt és őt támogató képviselőjelöltek nyerjék el a helyi közösségek bizalmát."

KKK - "Ha érdekel hazánk, városunk sorsa! Ha érdekel a politika! Ha eleged van a jelenlegi állampártból! Ha a tettvágyad már túlnőtt a szobád falán! Itt a helyed!"

K - Az ellenzéki erő, mely leváltja a Fidesz-KDNP idejétmúlt városvezetését a kaposvári önkormányzati választásokon.

Ha jól olvasom, és jól is értem, akkor mindegyik célja a jelenlegi hatalom leváltása (majd), meggyengítése, például a soron következő önkormányzati választáson. Mindegyik közösség, politikai szervezet, vagy politikai közösség.

Van egy félelmem. Sok. Egy ekkora városban sok!
Ha ők sem ülnek egy asztalhoz, ők sem kötnek szoros együttműködést, akkor a következő önkormányzati választás ugyanazért fog elbukni, amiért elbukott a parlamenti is. És akkor még nem is számoltam a függetlenekkel, vagy a magukat annak mondókkal.

2019. május 30-ra, a MM és a KKK: "Kaposvári ellenzék - együttműködés, koordináció vagy?" címmel találkozást, beszélgetést kezdeményezett.

Egyetértek a kezdeményezéssel! Ott kell (illik) lenni, úgy mint kezdet!
Oszt majd lehet folytatni! Nem biztos, hogy mindenhez kell a nyilvánosság,
de ez az lesz, és utána folytatni kell!

Az bukást fog hozni, ha a civil szerveződések, és mi civilek is, azt a forgatókönyvet nyomjuk amit a pártok, és egymással szemben, egymás ellen ásunk lövészárkokat.
(Persze! Tudom! Ott vannak most is a pártok. Reméltem tanultak.)

Ha nincs az ellenzéki erők ama áskálódása, akkor már a parlamenti választásokkor a kétharmad alá lehetett volna visszaszorítani a kormányzópártokat. Ha nem volna az ellenzéki pártok ama áskálódása, akkor az EU választásokra, legalább a szavazóköri delegáltak szervezésében és elosztásában együttműködhettek volna, és akkor nagyobb lenne a tiszta körök száma! Így most sikerült egymás ellen kiharcolniuk azt, hogy az EU választások kimenetele is bizonytalan lett! Ha a kormányzópártoknak kell, és megkívánják, akkor simán intézhetik az eddig még nem látott túlnyerést!

Ugyanezekkel a forgatókönyvekkel, szisztémával, nekimenni az őszi önkormányzati választásoknak legfeljebb csak arra jó, amire eddig.
Hogy ne változzon semmi, és lehetőleg a névsor se!

Most már, hogy így intézték, az EU választáskor hajrá, részt venni minél többen, és "éljen" a pártszimpátia! De azt javaslom minden pártszimpátiával rendelkező választónak, hogy az ellenzéki pártok vidéki beágyazottságát nézve, és tudomásul véve a gyengeségük, ideje elgondolkodni a pártszimpátián!

Vagy tényleg megpróbáljuk a rezsimet helyben legyőzni, vagy hagyhatjuk úgy ahogy van (ellenzéki pártok eddigi szisztémája), vagy részt sem kell venni, mert a felesleges részvétel csak a demokrácia látszatát kelti kifelé, és hamis reményeket befelé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése