Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. június 13., csütörtök

Csak lazán! Majd ...

2019.06.12. Deseda körül

Csak úgy közbevetőleg megemlítem, hogy a vízben békésen ringatózó tetemeket már nem gyűjti senki, rábízták a természetre. Pedig hát ekkora dögöket a természetnek is időbe telik feldolgozni, hát még a szemnek és a szaglószerveknek.

Úgy nagyjából két hete kerülgetem a bűzlő hullákat, sajnos azok határozzák meg a horgászhelyet, mert ott vetem ki a horgonyokat ahol már sem a látvány, sem a szag nem zavar.

Ne várjatok tőlem fotókat busahullákról, mert beleuntam a fényképezésükbe. Ha van aki nem hisz nekem, hát ballagjon ki a tóhoz és nézze meg maga!
Persze úgy is lehet, hogy kimegy a frekventáltabb helyek valamelyikére, áll kicsit a parton, majd fennen hirdeti itt minden nagyon szép itt minden nagyon jó!

Bocsánat! Igazán nem kötekedni akarok! De mely időpontokban szórják a vízbe a rézgálicot? Megnézném! Már csak nosztalgiából is. Ismerem a cuccot, gyerekkoromban nagyapám azzal permetezte a szőlőt!

Valami hasonló elmondható a partokról is. Talán nem mindenütt, mert körbe azért nem fogjuk járni naponta, de a jelek szerint más sem. Az illetékes sem.

Szép rendezett a part. Látszik az igyekezet. Kaszálnak, szemetet hordanak, takarítanak. Csak lassacskán. A szemetes körül majd legközelebb kaszálnak, most minek? Úgy sem érdemes odamenni, mert színültig szeméttel. A padok, asztalok körül is majd, mert hát ne üljön oda most senki piknikezni, mert ha odaül akkor szemetel és odateszi a teli mellé mint már megtette valaki. Megy ez!

 Tudom! Persze! A napnál is világosabb, hogy bennem van a hiba. mert mindig mindenhol rosszkor járok!
Miért nem megyek akkor amikor már kész a kaszálás, amikor elszállították a szemetet, amikor összeszedték és bezsákozták a földről?
Miért nem? Mert nincsenek meghirdetve, ma tiszta nap van a tó körül!

Jut eszembe! Esetleg valaki nem mérte az időt, hogy hány napba telt, míg sikeresen ellopták szinte az összes -futóknak, bicikliseknek- kihelyezett hálós, bedobós szemétgyűjtőt?

Ha nem, hát nagy kár! Pedig meglehet befért volna új Guinness rekordnak!

Egy szóval nem mondtam, és nem is fogom, hogy a hálók eltulajdonítása a part rendezettségéért felelős személyek bűne lenne! Eszemben sincs. Azon viszont elgondolkodhatnak, hogy érdemes ezek után pótolni? Vagy inkább valami más?

Összegezzünk. Majd ... a természet elrendezi! Majd ... legközelebb lekaszáljuk. Majd ... legközelebb összeszedjük. Majd ... legközelebb kiürítjük. Majd ... legközelebb elszállítjuk. Majd ... egyszer pótoljuk, vagy más lesz.

Addig is! Érezze magát mindenki jól, ha kell fordítsa el a fejét, fogja be az orrát, siessen el mellette, üljön le pihenni máshol, vigye tovább a szemetét és így tovább!
Ami még azért nagyon lényeges!
Ne kritizálgasson senki, csak szép fotókat, szépeket mondani, jó hírünket vinni!
Szemétkedni itt vagyok én!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése