Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. június 16., vasárnap

Semmi nem szent! (1956)

2019.05.27. Nagybajom

   "1956
  HŐSEI
MÁRTÍRJAI
EMLÉKÉRE"  -   Mutatja a faragás a kopjafán!

Az emlékkő írását már nehezebb olvasni. Csak az tudja, ki emlékezetből is tudja Kölcsey sorait, s aki tud valamit a történésekről is és szán időt fejben kipótolni a sorok szavait.


Mert ma semmi nem szent! A holtak sem, akkor sem ha hősök! Vannak akik azért tüntetik el a veretes betűket mert réznek látszik, vannak akik azért tüntetik el az írott betűket, hogy más értelmet nyerjenek, mást írjanak helyettük.

Vannak akik azért nyúlnak az emlékhelyekhez, mert tanulatlanok és kell egy kis pénz, és vannak akik azért nyúlnak az emlékművekhez, mert tanultak és semmi pénz nem elég nekik! S mert tanultak, hát nem akarnak nap mint nap látni, hogy emlékeztesse őket a saját szégyenükre!
Az egyik csak egy kis "gazember", a másik meg egy nagy és sötét gazember!
Az egyik, mert csak kis gazember, világosban viszi el a betűket, a másik, a sötét gazember, az sötétben, lopva viteti el az egész emlékművet!
A kis gazembert, ha elkapják bevarrják, a sötét gazembert, bár elkaphatnák őt is, de inkább pajzsra emelik és éljenzik!
Mert ma semmi nem szent! Mert ma azt is a sötét gazemberek határozzák meg, hogy mi az ami szent! Neked határozzák meg! Nekik? Nekik semmi!
Az írt és íratlan törvények neked íródnak, nem nekik. Ők írják!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése