Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. július 23., kedd

Szemétlerakó avagy természet károsítás?

2019.07.21. Kaposvár
Komárom utca.

Kíváncsi volnék, hogy ezt mégis, hogy s miként kell értelmezni, értékelni?
Mert a terület az én látószögemből nézve közterület!
Ha a betondarabok azért lettek ekkora sűrűséggel kihelyezve, hogy oda még véletlen se parkoljon fel senki, akkor miért kellett a zöldfelületet csutkára irtani?
Amúgy meg, közterületen milyen alapon írt bárki is zöldfelületet?
Amúgy meg, közterületre milyen alapon emel bárki is barikádot építési törmelékből?
Mégis mi ez akkor? Illegálisan lerakott építési hulladék, vagy természet károsítás?
Vagy mindkettő?
Arról már ne is beszéljünk, hogy az út széle, még akkor sem ha emelt padka, nem erre való! Mi van, ha baleset elkerülése végett arra kellene, lehetne elmenekülni személykocsival?
Erre szoktam volt mondani, hogy a közterületi felügyelőknek, elsősorban ilyen helyeken, ügyekben kellene kérdéseket feltenni, vizsgálódni, intézkedni, nem pedig az úttesten parkoló személykocsikat vizslatni. Arra ott a rendőrjárőr is.

Minden egyes talpalatnyi városi zöldért hálaimát kellene rebegni, akkor is ha néha le kell nyírni, nem pedig a betont, aszfaltot ötvözni a terméketlen sivatagi talajjal!

2 megjegyzés:

  1. Megfigyeltem, hogy hátrébb milyen zöld a fű. Itt elől viszont tökre száraz. Valószínű gyomirtózták, hogy ne kelljen folyton nyírni.
    Ezt a praktikát felénk is művelik a lakosok. Büntetik azt, aki a háza előtt nem nyírja a füvet.. erre mit talál ki a bunko? Gyomirtózza. Hogy nézi el a bunkója, hogy háza előtt minden ki van égve? Undorító.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így lehet. Gyomirtózták. Minden valószínűség szerint a társasház, mert annak a bekerített területe is sivatag.
      Keményen szankcionálni kellene!

      Törlés