Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. október 6., vasárnap

Különbség a zsiványság és a gazemberség

2019.10.06. Budapest
Óbuda-Békásmegyer

Én úgy képzelem, hogy valahogy így volna a normális, ami az utcaképet illeti.
Szépen megférnek egymás mellett a mostani polgármester és a jelöltjei, és a kihívók is.
Nagy lógás van itt, lógásban teljes az egyetértés.
Érdemes figyelni a plakátokon a logókat.
Amelyiken hosszú a sorminta az az igazi ellenzéki összefogás jelöltje. De Békáson azt sem repegetik le.
Lényeg a lényeg, hogy itt nem szaggatnak plakátokat, nem vandálkodják szét, nem csinálnak bérelt szabadcsapatok kuplerájt mint Kaposváron. Itt is van harc, de kulturáltabb.
Sokkal kulturáltabb. A választó legyen majd észnél!
A jelenleg hivatalban lévő Bús Balázs polgármester, a maga módján zseniális tervet dolgozott ki az ellenzéki szavazók megtévesztésére.

Klónozással próbálják gyengíteni az ellenzéket Óbudán

"Ellenzéki Összefogás Óbudáért – hangzik egy új, az önkormányzati választás előtt alakult szervezet neve a III. kerületben. Semmi köze az ötpárti ellenzéki összefogáshoz, ráadásul a valódi ellenzék jelöltjeinek a nevét is másolni igyekeznek, ha Kissnek hívják a valódi ellenzék polgármesterjelöltjét, akkor egy másik Kisst küldenek ellene harcba. Újfalvi ellen Újfalusit sikerült szerezni, Béres ellen Berkest." (idézet: klubradio.hu)

Azt nem állítom, hogy ez a módszer nem kifogásolható, és azt sem mondom, hogy nekem tetszik, de valljuk meg, legalább van benne valami elegancia.
Mondjuk úgy zsiványság, ami belefér a politikába, ami akár egészségesnek is tekinthető,nem mint a kaposvári törvénysértések az állítólagos szabálysértésre.
Lehet kötözködni, hogy de hát az, szabálysértés. Tetszettek volna lefolytatni az eljárást, hozni határozatot, felszólítani, szankcionálni.

Kaposváron azonban nem zsiványság a divat, hanem gazemberség. Kaposváron, ahol minden eszközzel akadályozza a városvezetés az ellenzéket, elhallgatnak róluk mindent, megvonnak minden megjelenési lehetőséget. Kaposváron a Szita Károly által igába hajtott média még nem ejtette ki a Kaposváriakért Egyesület nevet.
Arról már ne is beszéljünk, hogy ha Kaposváron az ellenzék talál egy megjelenési formát, mint például a plakátok, akkor vandál szabadcsapatok dúlják a várost és leszaggatják majd az összeset.

Vagy vegyük a molinóval "ponyvázott" reklámautó esetét, amelyet a város alpolgármestere Dér Tamás, állítólag személyesen, zavart el az új sportaréna parkolójából, azzal a felszólítással, hogy a parkoló magánterület.

Én úgy tudom -ha rosszul tudom majd kijavít valaki-, a Kaposvár Sportaréna Kaposvár Megyei Jogú Város önkormányzata tulajdonában áll.
Ha ez így van, akkor a sportaréna parkolója is, mert ha nem, hanem vállalkozásnak adta volna ki a város, akkor például fizetős lenne.
De amennyiben a sportarénába váltott jegy garantálná a parkolót, még akkor sem indokolná semmi a magánterület titulust, hacsak nem úgy tekint Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere, alpolgármestere a város tulajdonában álló területekre mint saját hűbérbirtokra?

2 megjegyzés:

  1. Rohadtabbak, mint a régi rendszer és még nincs vége !!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos eldőlt Kaposváron is. Még valóban nincs vége.

      Törlés