Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. március 30., hétfő

Az "égi áldás" áldásos?

Anomália?
Beszéljünk kicsit az időjárás furcsaságairól?
Bevallom, nem kérdeztem komolyan.
Én úgyis arról beszélek. Oszt aki velem tart itt lesz, aki nem, nem. Erre szokták volt mondani az öregek: "Nem erőszak a disznótor."

A képről. Ma fotóztam le, pedig a havazás másnapján, vagy tán harmadnap, észrevettem. Remélem jól látszik a képen, hogy mi is ez?

Azért adok magyarázatot is. Ez a kocsinkban lévő egyik hátsó gumitálca, és rajta a hóseprű. És van a gumitálcán még valami ...
Egy hete volt az a havazás amelyik bár folyamatosan olvadt azért rövid ideig paplant alkotott és centiméterekben volt mérhető.
Rárakódott a kocsira is és mert a fém hidegebb mint a talaj, tovább is maradt.
Mennem kellett, hát seperni kellett.
Lesepertem a kocsiról, majd a hóseprőt betettem a gumitálcára. Ki tudhatta, hogy másnap reggelre mi lesz? A további havazás azonban elmaradt a nyoma viszont maradt.
És a nyoma furcsa. Nagyon furcsa. ... Az a fehér bevonat a gumitálcán.
Az a bevonat, az a lényeg a fotón! Mi lehet az vajon?
Egy biztos, nem útsó. Ezt a bevonatot akkor szoktam látni, például cipőn is, ha a felsózás miatti latyakban jártam, majd megszáradt a bőr lábbeli.
Ez egészen biztos, hogy nem az.
A kocsival előző nap sem mozogtam, a tisztítás előtt aznap sem, tehát nem rakódhatott rá sós latyak. Az is biztos, az eget nem szokták sózni.
Mi lehetett vajon a hóban? Mert valami biztosan, ugyanis a tiszta hóolvadék nem hagy efféle nyomot felszáradás után. ... Valamit ránk mosott a levegőből.
Láttam már a "homokos eső" nyomát, láttam már a "piros hó" nyomát (az is a homok), de ezt a maradványt még eddig nem.
Eszem ágában nincs összeesküvés elméletet gyártani, a "permeteznek minket" cikkeket is ki szoktam röhögni, már csak a címet olvasom el és onnét nem érdekel.
Ennek is kell legyen hihető magyarázata. Biztosan vannak kik tudják is a valóságot. Például a meteorológusok. Csak nem mondják, mert nem kérdezte senki.
Azért gondolkodni lehet rajta. Már az ennyire megkésett havazás is furcsa manapság. Bár azért annyira nem, mint amennyire elszoktunk tőle. Eddig is megesett. Főleg az előzmények miatt furcsa. Valljuk be, nem nagyon volt tél, és az is hómentesen telt.
Mert talán az a furcsa még mindig sokaknak, hogy a tél fő hónapjaiban nincs havazás. Sokszor még komoly fagyok sincsenek. A tél ugye december 22 - március 20-ig.
Ez a havazás, pont kicsúszott egy napot! Csak egy napot.
Ez bőven belefér. Az előzményekkel együtt azonban már mondhatjuk azt, elcsúsznak az évszakok az időskálán. Ezzel a fehér bevonattal meg tán máshol is.

1 megjegyzés:

  1. Kétségtelen, valami van ott. Hogy mi? Sejtelmem van ugyan, de én sem akarok összeesküvés elméleteket gyártani. Valós magyarázattal meg nem szolgálhatok.
    Volt már olyan tavaszunk 2017-ben, amikor április 18-án esett hó. Azért emlékszem ilyen pontosan, mert akkor utaztunk Kecskemétre egy továbbképzésre. Nem maradt meg sokáig, de esett rendesen.

    VálaszTörlés