Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. január 3., kedd

Hazugságok, félelmek

Elnéztem, elhallgattam a tegnapi eseményeket és a kommenteket, megnyilatkozások. Érdekes. Érdekes? Inkább elszomorító sok tekintetben. Jómagam fizikálisan nem vettem részt a demonstráción, de követtem egész idő alatt. Próbáltam pártatlanul tenni és számba venni a sokféle megmutatást.
Ezekből tűzök "lándzsavégre" néhányat.


Előszörre a Duna TV híradását említem fel. Szemrebbenés nélkül tudósított az ellenzéki pártok által szervezett megmozdulásról. Nagyon súlyos elferdítése a valóságnak!
A megmozdulást civil szerveződések, szervezetek hozták tető alá és ahhoz csatlakoztak csatlakozhattak a magukat demokratikusnak valló pártok és támogatóik.

Másodjára Selmeczi Gabriella megnyilatkozását emelném ki.
Gyurcsányi gyűlöletkeltésről nyilatkozott! Tette ezt, mint hivatalos szóvivő. Ez már nem is ferdítés, ez durva és pofátlan hazugság. Pozíciójából eredően feltételezem hogy nem egyedül jutott el ekkora baromságig, hanem segítséggel. Nyilvánvaló a hazugság, hisz a szervező civil szervezetek a pártok részvételét ahhoz a feltételhez kötötték, hogy pártfunkcionárius nem szólalhat fel a tüntetésen. Nem is mondott beszédet egyik sem. Gyurcsány ezt nehezen fogadta el, de elfogadta! Ott lehetett és semmi több!

Ezek után hadd vegyem Szijjártó Péter látásmódját.
Látása nyilván nem csak az övé, lévén Orbán személyes szóvivője. Kicsit tán eltúlzott számadat a szervezőktől a százezernél jóval több jelen lévő, de hogy -a képek alapján- több tízezernyien voltak ott és közelíthettek a százezerhez az valószínűsíthető.
Ez eddig jó is, mert a szervezők érdeke a több ,a kormányé a kevesebb kommunikálása. Szijjártó viszont azt mondta, hogy ez nevetséges, talán ha pár ezer, esetleg ötezer ember volt ott. Ezért a "média felelős". Mert ha nem tudósítanak fotókkal,élőképekkel, akkor gondolom azt is letagadta volna, hogy egyáltalán járt arrafelé valaki. Esetleg felemlítette volna a szélsőjobbos szimpátia tüntetést.

Nos ha már itt tartok, akkor vegyük a sajtó jelenlétét.
A kormánytagok megérkezése előtt az Operaház elől kiszorították az újságírókat. Oppá!
Orbán a hátsó kijáraton távozott, de a vendégek is az oldalsó kijáraton távoztak, messze elkerülve a tömeget. Elhangzott a rendőrök részéről, hogy ne menjenek az Operaház eleje irányába, mert "szétszedik" őket. Nyilván majd ezt is eltagadják, mint azt is hogy még a tömegre nézni sem mertek, nemhogy bárkinek is a szemébe.

Azt viszont nem tudják eltagadni, hogy Pintér személyesen ellenőrizte a "rendőreit".
Nem tudják eltagadni, mert kamera is mutatta. Nekem a pártállami rendszer ugrott be egyből. Akkor volt szokásban, hogy egy prominensebb személy érkezése előtt tábornokok és főtisztek ellenőrizték még a budik takarítottságát is. Mert nem mertek megbízni senkiben! Féltették és már előre fedezték a saját seggüket.

Hát csak hazudjanak és féljenek. Van már miért. Bőséggel van.
.

4 megjegyzés:

  1. Ezért menekülök én az álomvilágomba kedves Bohóc:)
    Oda be nem engedem a gonoszt!
    Szeretettel
    Magdi

    VálaszTörlés
  2. Az mtv is kínosan ügyelt arra, hogy olyan felvételeket készítsen, amelyeken mindig kevés tüntető látszódik. Még jó, hogy voltak ott kevésbé, vagy egyáltalán nem lefizethető médiák is. Mert igenis hatalmas tömeg állt össze, kulturált tüntetés formájában. Érdekes, nem voltak balhék, csak amit a szélső jobboldal egyes hívei okoztak. Ebből is kiolvasható valami, ha a múltba kicsit visszatekintünk...
    Az a baj, hogy félnivalónk nekünk is akad bőven! Tönkremegy az ország, miből fogunk megélni???

    VálaszTörlés
  3. - Nekem is megvan az álomvilágom, de "rám gyújtották az erdőt". Választhattam. Vagy beljebb húzódok és nyalogatom az égéseim, avagy kijövök "oltani". Választottam!
    - Ó, az mtv! Már szóra sem érdemes. Félnivalója most országnyi embernek van.
    - Az nekem kevés. A túlélés után majd -azért még jóval később- úgy szeretnék átevezni a túlsó partra, hogy megnyugodva nézhessek vissza az ideát maradókra.

    VálaszTörlés