Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. január 10., kedd

Ingyen benzin (avagy +?)

Ez a +10 forintos emelés kicsit felforralta az agyvizemet. Lassan nem ártana egy olyan lefúvó szelepet rakatnom a fejemre, mint amilyen a kormányzó generálisnak volt a Szaffi című rajzfilmben. Ámbátor manapság az sem lenne egyszerű a műtéti várólista miatt. Beletelne szép időbe, mire sorra kerülnék. Addig eresztem a gőzt itt! Közibétek!



Január közepe sincs még teljesen, még pár nap hiányzik hozzá. De benzinben már nagyon otthon vagyunk. A hó első napján +6, rá két napra megint +6 és a holnapi napon +10. Az annyi mint +22. Nem semmi! Mivel ez még csak az év 2. hete, ezért szerény matematikai tudásommal is ki tudtam kockás papírozni, hogy hetente +11 az emelkedés. Egy évben van ugyebár -már ha a kormány máshogy nem határoz- 52 hét.
Akkor ha a tendencia megmarad: 52 x 11 az annyi mint +572. Az egyszerűbb számolhatóság kedvéért ezt csak 400-hoz adjuk hozzá és akkor a végeredmény az esztendő végére mindösszesen 972. Hála annak a jó büdös .... Legalább lesz min izgulni még a következő évben is. Mikor lesz 1000 és mikor lépi át?
Az azonban még messze van. Addig tessék csak ráizgulni az 500-ra. Az Nem lesz messze! Az üdülési szezonra megcsinálják. És akkor végre lehet menni nyaralni a dupla annyi autópálya díjjal, a baleseti adóval, és az "ócsó" benzinnel megpakolt járgánnyal.
No persze nem mindenkinek, csak azoknak, kiknek a "senkinek nem lehet kevesebb a nettója" szlogen valóban nem hozott kevesebbet.
Már most olcsóbb egy alkoholistát tankolni, mint a kurva gépkocsit!
.

7 megjegyzés:

  1. ilyen kút kellene nálunk is....vagy idén nem megyünk nyaralni.

    VálaszTörlés
  2. Most erre én mit mondjak? Ház azt, hogy akkor ennek a rendszernek a torán igyunk, emberek, mert az még megéri! A(z) (gyász)ünnepről ép-egészséges ember józanul haza ne menjen! Jól mondom? Ha igen, akkor tölthetek? :-))))))))))))))

    VálaszTörlés
  3. Piaci rés: riksákat kell gyártani, és alkalmazni rá embereket. Olcsóbban mint a taxi, meg az, ha jó kondícióban van.
    Egyébként pedig: őrület. Komolyan.

    VálaszTörlés
  4. Nyugodság, türelem lesz itt olyan vidám halotti tor, hogy olyat világ még nem látott. Csak érjem meg. Még az is lehet, felkérem az özvegyet egy (tolószékes) táncra.

    VálaszTörlés
  5. - Én tartok tőle, lesz ilyen átfordulós kút, ha marad ez az út.
    - Tölts! Én is félretettem rá egy kupicányit!
    - Ez jó ötlet! Az ellátásaiktól megfosztottak húzzák a riksát mint a barmok, a visszakényszerített rendvédelmiek meg hajtók lesznek. Ne adjunk nekik ötleteket.
    - Úgy legyen. Csak nehogy túl soká legyen az a tor és addigra már nem lesz táncképes a megnyomorított lakosság.

    VálaszTörlés
  6. Nekem már nincs türelmem sem erőm, de nagyon remélem, hogy megállítják ezt a barbárt, aki lelketlenül nyomorít meg családok ezreit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig még kell! Erő is, türelem is és főleg remény. Egyszer sikerülni fog.

      Törlés