Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. január 27., péntek

Kellemes magömlést!

Itt van! Itt a nagy varázsló újra. Jött, láttuk ahogy hozza a formáját. Ez az ő formája. Nincs neki jobb. Ő tipikusan az a személy akinél már csak jobbat lehet várni. De úgy látszik nincs nekik jobb. Ez van, hát ezt etetik. Bocsánat! Etetjük. Nem tudom miért? Csak sejtem. Pedig jobb ..."egy kéve csutaszárat enne meg." Igen.
Mint a marhák általában.

Csak kicsit aggaszt, hogy ez nem csak az ő formája. Kicsit? Nagyon aggaszt. De hát, ez a forma! Ez a formájuk! Ha nem ez lenne, akkor nem tűrnék. Őt sem. De tűrik. Sőt! Dicsérik. Biztatják. Méltatják.
Persze, dicsérni kell. Kell. Muszáj. Muszáj, mert mindenki tudja, nem ő az értelmi szerző. Nem csak ő. Ember egyedül nem tud ennyire hülye lenni. Ehhez segítség kell! Megkapja. Segítség, inspiráció, jó adag megfelelési kényszer ... És kész! Itt van az eredménye. Naná! Van az a pénz és van az a pozíció .... Van.
Mindennek, mindenkinek meg van az ára. Kinek több, kinek kevesebb. Persze vannak emberek, kik bizonyos szint alá már nem mennek. Semennyiért sem! Van, ki lemegy.

Lemegy és azt mondja, most Magyarországon 47 ezerből nagyon jól meg lehet élni.
.............................................. Csak hagytam kis szünetnyi időt átgondolni. Bizony!
Ha ezt gondolják, akkor ennek megfelelő cselekedeteket lehet várni is tőlük. Mennyi most a legkevesebb nettó minimálbér? 61 000? Hisz akkor van még tartalék bőven. Van miből és van mit elvenni! Szerintük legalább is. Hisz 47-ből nagyon jól meg lehet élni! Akkor itt mindenkinek "habzsidőzs van"! Akkor a pluszból kicsit lecsípni az nem megszorítás, hanem hozzájárulás a válságból való kilábaláshoz.

Mondja továbbá, hogy 2011-ben nem hogy megszorítás, de még hasonló sem volt. És az áfa emelés, a nyugdíjak megvonása, átnevezése és egyidejű lecsökkentése, az új adók, a különféle intézményi zárolások, vágások? Az létszámleépítések, a segélyek kurtítása?
Ja! Hogy ez őket nem érintette! No persze, úgy nehéz észrevenni.

Az egykulcsos adórendszer meg akkora izgalmat keltett, hogy azóta csak szaporodunk mint a nyulak. Szülés ér szülést! Bizony!  Meghozta a szaporodási kedvet. Férfiembernek állandó merevedése van, a hölgyeknek meg állandó hajlandóságuk! Na?! Na!?
Nem ezekkel a szavakkal mondta, de ez a lényeg. Igaz, sem a 9 hónappal számolva nem jön ki a nagy buli, sem a statisztika nem ezt mutatja. Sőt!

Hogy miért nem írtam ki ennek az észlénynek a nevét egyszer sem? Megmondom!
Mert van egy főnöke, aki azt mondta: "mindenért én felelek..."

Nincs más hátra mint elköszönjek és a legjobbakat kívánjam.
Megszorítás nem volt, "nem van" és nem is lesz!
A pénzmagból bőven meg lehet élni. A magot meg el kell vetni!
Kellemes magömlést hát, mindenkinek!
.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon jó... Egy pontosítás, a minimálbér 2012-ben 93 ezer....

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt akartam írni, hogy lemegyek egy alföldi faluba, s megpróbálom, hogy mennyire jól tudok megélni a 47 ezerből. Ha sikerül, OK. Ha nem, akkor meghívom magam mellé e megjegyzés kiötlőjét, hogy mutassa meg nekem, mert magamtól buta vagyok.

      Törlés
    2. Próba? Felesleges. ... Én inkább jobbat kívánok neked!:)

      Törlés
    3. Köszi! Nem lenne szívem csücske, én is jobbra vágyom azért egy kicsit.

      Törlés
  3. Kedves Bohóc!Nagyon tetszik a bejegyzésed.Bárcsak mindenki ilyen világosan látná, mi is történik valójában picinyke hazánkban! Vidám hetet kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez igazán nagyon kedves! Zavarom kezdete ........
      .................................................
      ........................Vége? :) Köszönöm szépen!

      Törlés