Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. január 25., szerda

A lábtörlő!

Lábtörlő. "Felemelő" egy látvány nem? Igaz, ez nem Aulich Lajos sírja, de mégis csak egy emlékkő egy emlékparkban, hol megtalálható az összes vértanú neve egy szikladarabon. Egyesek erre használják. Sárhúzónak! Azt vélem, mindent elmondanak magukról a cselekedettel.
Én úgy gondolom, vannak dolgok, ..... Ehhh! Hagyom a továbbiakban! Minek ragozzam?
Egyértelmű számomra, egy kutya sem vizelne le ilyen követ, ha tudna olvasni. Kulturáltabb lény!

Van ehhez kapcsolódón egy másik észrevételem. Gyurcsánnyal kapcsolatos. Nagy divat egy ideje lábtörlőnek használni őt. Ez a dolog önmagában nem érdekel, mert kapja csak az "ívet" azért amiért megérdemli, mint ahogy kapja meg a többi is. Kapják is! Mint most is, hogy eleget téve egy civil meghívásának beköltözött Miskolc város avasi városrészében egy panellakásba. Egészen odáig semmi bajom nem volt Gyurcsány szexuálásával, míg a Jobbik városi elnöke el nem kezdte követelni a polgármestertől -rendkívüli közgyűlés összehívásával-, fent nevezett nemkívánatos személy eltanácsolását a városból. Persze a Fideszes polgármester bukott a témára, mint gyöngytyúk a takonyra.
Mert ennyi eszük van! Illetve annyi sincs, hogy legalább a tényekkel legyenek nagyjából tisztában. Gyurcsány nem saját ötletéből fakadóan provokál, hanem meghívták.
Magánszemély, magánlakásba és a saját elhatározásából!
Csak nem afelé haladunk, hogy a helyi "párt akárkik", "városi, megyei valakik" fogják majd megmondani hogy a választópolgár kit hív meg és enged be a saját lakásába?
Avagy csak nem afelé haladunk, hogy bárkit is csak úgy -mert nem tetszik a pofája- korlátozni lehet a szabad mozgásában? Még ha Gyurcsány is, avagy hasonszőrű!
Ez már a ló melyik oldala? Az! ... Amelyik a békáé is, a színvonalat illetőleg.
Esetleg fáj? Fáj a Gyurcsánynak nyújtott gesztus, a meghívása? Érdekes. ... Miért?

Szeretném, ha itt -itt a szülőhazámban- senki sem azzal foglalkozna, ami nem a dolga, nem azt figyelné, figyeltetné hogy milyen pártállású emberrel állok szóba, nem azt néznék hogy milyen a színe akivel kezet fogok és nem a vallási hovatartozás lenne a jó viszony mértéke. Elegem van a gyűlöletkeltésből!
Nekem már egyszer elegem lett egy olyan "világból", hol a kérelmek negyedik kérdése így szólt: pártállása? Emlékeztek: ( Név:, Szül.idő, hely:, Anyja neve:, Pártállása:)!
Most úgy tűnik, egyeseknek még "kevés is volt az a világ.
.

6 megjegyzés:

  1. A mi lelkünk drága Bohóc soha nem fogadja el az emberi gonoszsággal átformált világot.
    Talán majd sok évtized múlva ismét ember lesz az ember.
    Szeretettel.
    Magdi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok? Mennyire sok? Megérhetjük? Szeretném. Nem magam miatt. Csak szeretnék mosolyogva integetni a túlsó partról.

      Törlés
  2. Soha nem értettem meg, miért azt nézik hová tartozik valaki, szerintem sokkal fontosabb, az érték, amit magában hordoz. Most nem kimondottan a fent nevezettre gondolok, hanem általában.

    Nagyon nem szeretem, amikor a politika választja szét az embereket.

    Itt egység kell, hogy az ország előre haladjon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod mi az érdekes? Érdekes? Nem is jó kifejezés. Mindegy.
      Sokan, tán a többség gondolja így és még sincs egység!

      Törlés