Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. január 2., hétfő

Minek is ...?

Lássuk csak! Minek is kellene örülni így az első napokban? Csak úgy nagyjából, a teljesség igénye nélkül. Mert miként is lehetne mindet összeszedni? Miként? Reménytelennek tűnő vállalkozás lenne, hacsak nem egy "computernek". Én meg nem az vagyok.
Megpróbálom a kisember szemével.

Legelsőképp is. Már csak a Magyarország felirat díszeleg a határokon. Pár tábla csupán, mondhatnánk. Pedig nem. Súlyos pénzeket húzott el ez is  máshonnét és még fog is.
A hivatalos bélyegzők cseréje, vagy a hivatalos fejléces papírok lecserélése. A már előgyártott és meglévő készletekből, most honatya és honanya vidám kis gyerkőce hajtogathat papírrepülőt, a maradékkal meg a honok ...!
Megugrott az üzemanyagok ára. Megint. Szerdánkén szokott amúgy, tehát holnapután. Akkor majd megint?
Elvették a rokkant nyugdíjakat, szolgálati és korengedményes nyugdíjakat, helyette fizetnek más jogcímen. Amúgy pontosan milyen címen és melyik "hely" lesz a kifizető? Ja! És mennyit? Kapott már valaki egy kibaszott értesítőt erről? Mert ugyebár a Nyugdíjfolyósító nem küldött.
Csökkennek a fizetések a kormány jóvoltából, amit ők "bölcs" derűvel átpasszoltak kompenzálni a munkaadóhoz. "Emeljetek nekik ha van kedvetek."
Ha nincs? Akkor nincs ... Majd kihúzzák valahogy! Vagy nem. Azt viszont már a kormány leszarja. Rohadt nagy különbség kezd megmutatkozni a szocialista kormányok és a mostani közt. Előbbiek legalább éhen halni nem hagytak embereket. Arra az egyre még Kádárék is ügyeltek. Ezzel nem visszasírom amazokat. Frászt. Csak úgy felemlítem. Berendezkedett egy Mussolini kormányához leginkább hasonlítható rendszer és most ünnepelhet is. Mert balga módon asszisztáltunk nekik, sőt segítettük őket a hatalom kiépítésében a nyuszissággal.
Nő a vízdíj, a gáz, a villany, a szemétszállítás, a szállítás. Meg minden amihez előbbieknek köze van. Nem egyből, de majd. Mihelyt kifogynak a tavalyi készletek.
Azok pedig hamar kifogynak.
Másról jószerével nem is olvashatni, csakhogy mi a faxom nő? Na az nem!
Az biztosan nem. Ahhoz most épp "éretlen" a kedv.
Diktátum diktátor Újévi beszédének sem lehet igazán örülni, mert semmi olyat nem mondott, ami ne csak tovább szítaná az emberekben lévő feszültséget.
Azért ők közben ünnepelni készülnek. Mások meg demonstrálni.
A szélsőjobbosok meg megakadályozni a demonstrációt!
Egy olyan ellenzéki tüntetés ellen szerveznek, ami a kormányzati intézkedések ellen van és civil egyesületek szervezésében. Lesznek ott demokratikus pártok, de csak mint hangtalan résztvevők. Magyarán!
A civilek ellen szerveződik a szélsőjobb és a kormány mellett! Minek is kellene örülni?

De mit fog erre a hatalom lépni? Elfogadja a szélsőjobb segítségét? Avagy önmaga leveri az ellenkezőket? Netán megpróbálja megvédeni a civileket ha rátámadnak a szélsőségesek? Na? A kocka már gurul! Most lehet rá pislogni és közben ünnepelni!

4 megjegyzés:

  1. muttertiger/Luca2012. január 3. 9:38

    Gyönyörű példája annak hogyan lehet eljutni bő ezer év alatt a Szent Jobb-tól a Bal F*szig....

    VálaszTörlés
  2. Ez jó! Balfasz a jobb szélen! Focista betegség.

    VálaszTörlés
  3. Én csak azt tudom drága Bohóc, hogy nekem és sokunknak, iszonyúan nehezek lesznek az elkövetkezendő hónapok. Már csak napról-napra élünk, az előretervezgetés pedig luxus lett.
    Talán némi remény él még, de idővel lehet, hogy még azért is fizetni kell.
    Szeretettel
    Magdi

    VálaszTörlés
  4. A remény még él.
    Végre nem fizetni, hanem "megfizetni" kell!

    VálaszTörlés