Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. január 31., kedd

"Mutogatós bácsik"!

Ez a havi tízezres útadó ... ez valami vicc?
Valami hülye vicc? Vagy valami hülye vicce?
Esetleg valami hülye vicc egy hülyétől?
Nézzük csak! Külön "misetéma" lehetne a tény, hogy egy sokak által aláírt beterjesztés után két
- ki mellesleg szintén aláíró- ötletgazda, nekiáll egymásra mutogatni a szerzői jogot illetőleg.
Beleíratni, aláírni van bőr a pofán, de elvállalni már nincs vér a pucában.
Rogán szerint Tarlósé az érdem, Tarlós szerint meg Rogán az ötlet atyja. Fasza gyerekek! De azért mindegyik aláírta szívfájdalom nélkül.

De nézzük kicsit a miértre is. Miért ez extra adó? Mert azért ez már extra lenne jócskán. Az üzemanyagok áfa emelése, a forintromlás után elszaladt naftaár, a baleseti adóval növelt biztosítás után ....
Mert ebből a pénzből lehetne a BKV kátyúba ragadt szekerét kihúzni! .... Tényleg?!?!
Azokkal az autósokkal megfizettetni, kik már amúgy sem igen ülnek a volán mögé, mert nincs miből tankolni. Csak hát ugye csábító a számadat. Mert a fővárosban legalább 600 ezer gépjármű van nyilvántartva. Csakhogy!
Most már annyit beismert dicső kormányunk is, hogy náluk a  "nem járhat rosszabbul senki" azt jelenti, 2 millió munkavállaló jövedelme csökken. Ehhez vegyük hozzá azt a több mint félmillió volt nyugdíjast, kik járadékosok lettek. Nem kell a mese! Egy részük csökkentett járadékot kap, de mindnek több lesz a kiadása. Például a teljes árú bérlettel. Azért ebből a tömegből jut a fővárosra is. Mennyi is? Mindegy! Ha ott átpasszírozzák, akkor jönnek a nagyvárosok, majd a többi!
De nézzünk mást! Mondjuk egy diplomás fiatal hazavisz talán nettó 90 ezer kemény magyar forintot. Befizetne majd 120 ezer útadót, tehát több mint egy havi fizetését.
Hogy miért van autója? Már miért ne lenne? Ez már az űrhajózás kora, ha jól tudom. Mellesleg meglehet az autó sem ér többet, mint amennyit egy év alatt befizettetnének vele. Mindamellett vegye meg a bérletet is a munkába járáshoz -ami megint egy és egynegyed havi-, mert manapság napi szinten üzemeltetni egy autót ... Ugyan már!

Ez sarc! Kemény sarc! Már az elképzelés is abnormális, de az intézése még inkább.
Oda pakolni egy ilyen elképzelést egy ilyen kormány asztalára ....! Oda teszik a kivont kardot. Az ötletet felvállalni persze nincs gerinc. Most mutogatnak. Egymásra mutogatnak és persze a hátuk mögé is. Ma napközben már Tarlós kürtölte amerre járt, ő bizony ezt nem akarja! Akkor nem kellett volna aláírni, nem kellett volna beterjeszteni és nem kellett volna az embereket hergelni! Ezek eszementek!
.
  

4 megjegyzés:

  1. Ezt hívják horgásznyelven beetetésnek. Most háborog mindenki, majd később ha kiderül, hogy "csak" ötezer lesz az útadó, mindenki boldog lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne legyen igazad, kívánom mindenkinek! Még az is sok lenne!

      Törlés
    2. Természetesen én sem kívánom, csak a tapasztalat mondatta velem.

      Törlés
    3. Nem is feltételeztem ....

      Törlés