Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. február 2., szombat

Most akkor ...

Este van. A háttérben megy valamiféle hirigelős film. Nem érdekel, de zörögni jó. Kultúrához meg most épp nincs hangulatom. Arra figyelni kellene. Erre is. Mármint az írásra.
De épp kit csesztessek? De miért,ez egy csesztetős blog? Vagy kritikus?
Vagy odamondogatós? Vagy megmondós? Vagy ellenzéki?
Vagy kötözködős? Vagy most akkor mi a ...

Tükör. Sima, vagy görbe?  Is, is. Lásd magad. Belenézzek?
Fogynom kellene. Tudom. 179 magas, 90 súlyos. Súlyos! Tudom én.
Minap megkínáltak habkarikával. Visszautasítottam. Pedig leányom barátnője is biztatott. Látott ő már ... Aranyos. Ezt hívják jótékony hazugságnak.
Megoldjuk. Futni nem fogok az biztos. Mindig is utáltam, még akkor is mikor muszáj volt. Sőt! Akkor meg pláne. Morogtam is miatta mint a bolhás kutya. Aztán futottam.
De mostanság már nincs kedvem. Menni szeretek. Ha hagynak rá időt, leballagok a térképről is. Na mindegy. Részletkérdések.
Majd dobódik az edzésterv, ha dobódik más is. Ezek a mások nem tiszták még.
Nem, nem a fogyókúrás takarmányokra gondolok. A más tennivalókra.
Mire lesz idő? Azt mondják az embernek arra van ideje, amire akarja hogy legyen.
Egy nagy büdös ... lóágyékot! Azt! Persze! Én is szoktam mondani: egy nap az 24 óra, ha nem elég hamarább kell felkelni. Aha. S mennyivel hamarabb? Ugye!?
Ok. Fogyás betervezve. Fogyás fix X! Azért a Kiskegyed versenyére nem nevezek.
Ja! A fogyókúrás kaják. Ez egy rohadt nagy probléma. Én piszok jó vegetáriánus lennék, csak hát ugye ... Vannak dolgok az étlapon, amit ... Szóval vannak.
Hogy én mekkora egy szemétláda vagyok! Most indulnak az éhségmenetek én meg ....
Nem vagyok éhező, de max megértem őket, együtt érzek velük, mellettük állok.
Holnap indul innét is. Kaposvárról holnap reggel. Nevezzük inkább munkáért menetnek.
Na tessék! Most kicsit kidumáltam magam. Magamból. Magamról.
Bárcsak ennyi lenne a gondom! Lefogyni. Bárcsak! De hát nem.
Más is van, mint ahogy másoknak is van. Egyre többeknek, egyre többünknek van.
S ki nem szarja le? Mert akik tehetnének ellene, azok igen. Azok le! Nagy ívben ...

Azok olyanok, hogy kenik és kenik a szart két kézzel mindenhová. Közben fennen bizonygatják mindenkinek: -csoki, csoki! Ha nem hiszed azt mondják: kóstold meg! ...
De olyat nem tennének, hogy ők maguk szopják le az ujjukról. Olyat nem!

15 megjegyzés:

  1. Most csak a fogyásról, ill. a fogyni akarásról: egyél mindent mint eddig, de csak a felét. Ha jó lassan, komótosan eszel, akkor a kevesebbel is jóllakhatsz, + néhány pohár víz :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez már csak azért is igaz, mert kevés folyadékot viszek be. Megszoktam. Olyan vagyok mint a teve. Csak púp nélkül. Ha nem figyelek magamra, egész nap elvagyok víz nélkül. És mást sem iszok! Csak a leves délben. Azt viszont duplán, már persze ha épp főttet ebédelek. :))

      Törlés
  2. Jól érzed magad a bőrödben?
    Mert akkor nem kell a fogyás. Ha akadályoz valamiben. Akkor gond.
    Pl egyre messzebb az a cipőfűző.
    Nekem Paleozás előtt ment fel 95 fölé a mutató, és attól ijedtem meg. Illetve az ökölbe szorított kezemen feszült a bőr. Az ujjak nem zártak normálisan.
    Hogy mennyire nehéz az első pár nap, arról tudósítottam a blogomon, de igazából az evés, ... a kényszeres evés ellen mindenképpen az agyat kell lefoglalni.
    Nem azzal, hogy nem eszem, akkor sem eszem, juszt sem eszem, mert akkor előbb utóbb a hűtő ajtó előtt állsz, mint fiatal szerelmes az első szakítás után, és rohadtul nem érdekel a büszkeség egy pillanatban, szakad a hűtő csuklópántja, és máris a fogaid között recseg a puding poharastól.
    Biztos nehéz elhinni, de én is utálok futni, és három éve után tegnapelőtt sikerült elérnem a 506 kalória elégetését. (140-ről indultam)
    Az utálatos az első negyedóra a futásban. Mi mindent tudna az ember az alatt alkotni!
    Erre azt találtam ki, hogy erőltetett menetre állítom a futópadot, és a kijelzőjére könyvet fektetek.
    Amikor már nem tudom követni a történetet, vagy a képleteket, bemelegszik a fejem is, és túljutok a nincs kedvemen, és már a kibírokm a végéig is kezd érdekes lenni. Jöhetnek a 14-16km/h-s vágták is. Az a plafonja a motorjának, meg egy-két percnél hosszabban nem is sikerül.
    JA, és a kilók nem a futástól mentek le nálam sem, hanem a kenyér-krumpli elhagyásától.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tulajdonképp jól, de mégis csak kell a fogyás. :
      Például a pocak zavar, meg nálam a savtúltengés is vele jön. Oszt ott van még a vérzsírszint, meg a koleszterin, amikre nekem különösen kell ügyelnem egy infarktus és két beépített rugó után.
      Azért is nem szeretek futni, mert valaha "eljátszottam" a keresztszalagjaim, meg kidobattam a térdemből a porcokat ala totál. Bár visszaépítette a hyalgan kúra, de a szalagok még nyista és lekoptatni sem szeretném a porcogót. Már pediglen a futás nagyot üt vissza. Kényszeresen nem eszek, csak . A legtöbbet este. Napközben meg ha a jó dolgom úgy jön ki, akkor egész nap nem érzek éhséget. Egyszóval: életmódváltás. Kacsintgatok a kerékpár irányába. :))

      Törlés
  3. Fontos, mert elírtam, 606 kalória. Ezt terveztem be erre az évre, és sajnos nem elég hozzá a 48 perces zsírégető program, csak ha 1 órára felléptetem az időt a gombjaival.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kitartó vagy! Gratulálok! No majd beszámolok én is, ha lesz miről. :)

      Törlés
  4. Állítólag nem kell futni annak, aki nem szeret. A gyaloglás is épp úgy fogyaszt. Most mégis azt gondolom, hogy nem a fogyás a legnagyobb problémád, hanem a tehetetlenség: az, hogy sok mindent szeretnél másnak látni, vannak is elképzeléseid, de túl sokat nem tehetsz ellene. Nagyon sokan vagyunk így ezzel, a hibát ne magadban keresd.
    Akár kövéren, akár soványan: kicsit boldogabban, elégedettebben élni lenne jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök, mert gyalogolni szoktam. Leginkább a tónál, meg sokat a vártúrákon. Tehát nem rendszeres. Ez a bibi. Most például túl sokat tespedtem a télben. "Belepett a hó." :) Telitalálat! A tehetetlenség érzés bizonyos dolgok miatt nem csakhogy nagyobb probléma, de még dühít is. Azt a ...! Lehet a dühtől hízni?

      Törlés
    2. A düh fogyaszt, legalábbis engem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy legyél sokat dühös, mert az meg nem éri meg.

      Törlés
  5. A " munkáért menet" nekem is jobban tetszene az éhségmenet helyett, hisz főleg a vidéki ember, ha nem volt lusta és a kertjében megtermelt legalább krumplit, hagymát, zöldséget, babot, stb, akad néhány tyúkja az udvarban, így van tojás, NEM ÉHEZIK. De az áram- gáz- víz számlát mi a szarból fizesse ki ha nincs munkája és normális munkabére ?
    Egyébként a fogyókúrához: az adott magassághoz nem is sok a 90 kiló! Jön a tavasz, a jó idő, több fény, s szinte észrevétlenül sokkal többet kimozdulunk a szabadba, jobb lesz a hangulatunk, kevesebb és könnyebb kaját kívánunk, garantált az 5-6 kg mínusz! Csak ki kell várni :)) Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen. A vidékiek közül, ki megteheti hogy termel, ők fizikailag nem éheznek. Ők esetleg a minőségi éhezők táborát népesítik. Mint az orosz katonák a nagy "cocializmusban". Ettek naponta háromszor is. Mindháromszor kását.
      No mindegy. A lényeg a lényeg! Meló kellene és érte fizetés. Nem adomány! Fizetés!
      Szerintem sem lenne sok a 90, csak rossz az eloszlás. Bár van aki azt mondja, a csepp alak javítja a légellenállási értéket és gyorsabban lehet haladni.
      Teljesen igazad van. A tavasz majd kivisz engem is. Többször mint eddig. No majd beszámolok, miként sétált le az öt-hat. Pontosabban, ha én sétálok, akkor az öt-hat lemarad. :))

      Törlés
  6. Kedves Bohóc! :-) Mi is eltespedtünk...egész télen csak a TV, olvasás, számítógép. Nemsokára lehet kinn mászkálni, csudajó lesz !
    Még azt szeretném megkérdezni, hogy nem dobódtál-e fel attól a fenomenális ötlettől, hogy a közmunkásokat nyaraltatni akarják...mert én eldobtam magam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már alig várom kedves Panni! Ámbár azt hiszem jóval kevesebbet fogok mászkálni mint eddig. Sajnos!
      Már nehezen lepődök meg, de ez nem semmi ötlet megint. Elképesztően találékonyak ha arról van szó, miként ne kelljen az emberek kezébe pénzt adni és azt a keveset meg amit muszájból adnak nekik, azt mindenképp a saját klientúránál költsék el.

      Törlés
  7. Kilencven kiló alatt nem férfi a férfi...az csak karácsonyfadísz. :) Ha jól érzed magad a bőrödben, akkor így a jó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja,ja! :) Engem már csak egy jó vastag ágra lehetne fellógatni díszelegni. Sokaknak tetszene is. Hááát, "sajnálom" őket, még várniuk kell. :))

      Törlés