Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. május 2., csütörtök

Laborc-Portik-Kósa és a

Tudom hogy kevés az információ ennek az ügynek a megítéléséhez, de azért vannak dolgok amik nagyjából kikövetkeztethetőek és vannak kérdések, amik meg szinte dobódnak. Jogos az elvárás, adjon a baloldal választ arra -ha tud-, hogy kik akarták s mi módon lejáratni Kósát. A lejárató videó 2010-ben került képernyőkre úgyhogy mindjárt dobódik a kérdés, miért most lett fontos ezt tudni? A videón szereplő fazon elmondja amit állítólag mondania kellett. Kellett, merthogy kényszerítette rá az a csúnya NBH. Mondja ő cáfolatában. Apróbb szépséghiba hogy bár a videót 2010-ben játszották be, de 2007-ben készült és Laborc csak 2007 decemberében lett az NBH főnöke, Portikkal meg 2008-ban üldögélt le.

De azért dobódik a kérdés, hogy aki egyszer hazudik -mármint a videón lévő fazon-, az másodjára biztosan teljesen őszinte? Ja! S még ki, kik hazudnak? Egyszer? Kétszer? Hányszor?
De ha már kitört a nagy kíváncsiskodási roham és ennek szentelik a népek életük egy részét hát dobódik a kérdés? Nem tartozna egy válasszal a jobboldal, hogy kik és miért
-azt látjuk mi módon- akarják lejáratni Bajnait, Mesterházit? Pláne, mert ezek nem 2010-ben estek meg, hanem mostani történések.
No de rajta! Menjünk kicsit tovább. Tovább? Visszább! Merthogy Laborc és Portik 2008-ban ült asztalhoz és cserélte a mondanivalót. Erről aztán most bedobtak egy nyomtatott, majd egy hangos változatot, ez utóbbit legalább annyian nem értik meg, mint amennyien igen. De a két változat megegyezik?!
Ezt csak a történet kedvéért ismételtem, mert nem ez a lényeg. Nekem nem!
Hanem az, hogy a rendőrség ebben már nyomozott és nem mentek semmire.
Nem mentek? Na most ha nem mentek semmire, akkor dobódik a kérdés. Mit kérdés, kérdések! Miért nem? Mert a törvények szerint nem ügy? Vagy lehetne ügy, de nem bizonyítható? Vagy netán kitűzte valaki a STOP táblát? Ha kitűzte akkor ki? Főleg miért?

Akár így,akár úgy, tán az igazság soha nem derül ki. de ha ebben nem, akkor megint dobódik. Van egyáltalán ebben az ügyben igazság is?
De menjünk tovább. Mondok olyat, hogy eldobod az agyad.  A jó ügy nem rossz!
S jó ügy az, ami piti is meg nem is, annyira piti hogy le lehessen állítani, de annyira nagy hogy újra elő lehessen venni. Ha kell!
És egyből dobódik. Az immár legendásan elfogulatlan ügyészségnek miért pont most jutott eszébe elővenni az aktákat és új nyomozást elrendelni? Miért? Van valami új fejlemény az ügyben? Ha van, elő vele!
Miért nem dobják a nyerő lapot az asztalra? Ha nincs új lap, akkor ki rendelte el, rendeltette el s miért? Miért épp most?
Megint egy olyan politikai játszma zajlik a szemünk előtt, aminek se füle se farka, de jó hosszú lesz, jól el lehet rajta csámcsogni, gyalázkodni, basztatni a résztvevőket ..... és főleg minket. Minket, választókat!
Mellesleg megjegyzem, akiben felmerül a gondolat, hogy az ügy felmelegítése parancsra történt -vagy nevezzük megrendelésnek- hát az nem növeli sem az ügyészségbe, sem a rendőrségbe, sem a politikusokba vetett bizalmat. Dobódik a kérdés megint. Megéri?

Ezt az egyet megválaszolom. Ha az igazság kiderítése lenne a cél -ha egyáltalán kiderülhetne az igazság- akkor megérné. De nem az a cél! És nem fog, nem derülhet ki!
Akkor dobódik a ... nem, nem is kérdés. A cél! A hatalom!

Ha össze kellene foglalni, hát én azt mondanám, volt egy ügy, ami akkor s ott csak akkora volt hogy nem ütött volna elég nagyot, nem okozott volna megfelelő nagyságú rést az ellenség pajzsán. Ezért az ügyet a megfelelő időpontig altatták, várták mikor jön el az idő, a körülmény amikor várhatóan sokkal nagyobb kárt lehet vele okozni.

Várható volt már egy ilyen ügy s még várható több is. Szaporodnak az ellenfelek, közelednek a választások.
Duplán jól jött ez most! Vissza lehet maffiázni a baloldalra a dohánymaffiázásért.
Piszkos játszma indul!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése