Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. október 26., szombat

Lehetetlen?

Van egy vízióm. Már egy ideje.
Tegyük fel, a jövő évi választásokon mindenképp parlamentbe jut a Fidesz-KDNP, a MSZP-Együtt és a Jobbik. Mellettük pedig bejut a DK és a LMP.
Eddig tekintsük papírformának.
De! S itt látok lehetőséget ...
A Fidesz-KDNP pártszövetség egymagában kevesebb mandátumot szerez, mint a baloldalinak mondottak, esetleg mondjuk a Jobbik képviselőivel együtt tudnák ellensúlyozni. Akár lehetne egy baloldalinak mondott oldali győzelemről beszélni, ha ... Ha az LMP eleve nem zárkózott volna már el mindennemű együttműködéstől szinte bármelyik másik párttal is, ... ha a DK-tól nem zárkózott volna el mereven szinte minden más résztvevő ...
S még egy! Kit kér fel kormányalakításra a köztársasági elnök?
Ismerve őt, ez csak elméleti jellegű kérdés. Viszont ebben az esetben a baloldalnak mondottak megakadályozhatnák a kormányzást, ha ... ha összefognának és ha ... ha a Fidesz-nek nem lenne a parlamentben támogatója.
De lehet! Kimondatlanul, aláíratlanul is, de lehet.
A Jobbik! Vagy ... vagy a MSZP-Együtt pártszövetség szétválik és az Együtt kompromisszumokat köt a Fidesszel, mint ahogy erre már tettek utalásokat Bajnaiék?
Persze ez mind a tegyük fel ...
Viszont esélyt látok arra, a Fidesz-KDNP akkor is győz, ha amúgy nem nyer választást.
Pontosítok. ... Amúgy nem nyerne, ha ...

Én itt felfüggesztem az agyalást. Agyaljatok ti is, ha kedvetek van.

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Abban nem , hogy dönteni kell s választani, majd X!
      Pedig hát egyikben sincs benne az X faktor!

      Törlés