Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. augusztus 18., csütörtök

Újratervezés

2016.08.18. Kaposvár
Brassó utca
Úgy vagyok ezzel az utcával, mint kedvenc "barátnőm Andika". Újratervezés!
Andika egyébként, az aigo navigációs program magyar hangja. Nálam ő. Jobban kedvelem mint Moha bácsit. Szóval újratervezés és nem azért amiért Andika szokott szájalni.
Hanem többek közt azért, ami az első képen van. Lévén egyirányú utca, mindjárt ebbe lehet belelépni. Aki pedig nem épp szerencsésen belelép mehet gumishoz, rosszabb esetben szaporítani a Homatech által nem elégethető selejt gumik számát. Mivel autógumit ritkán sikerül egyet cserélni, mindjárt lehet párban, úgy szép az élet s főleg úgy nem olcsó!

 Ha a rácsot sikerül kicentizni beljebb már kicsivel jobb a helyzet. Csak kicsivel! Mert vannak ugyan sekélyebb, de vannak mélyebb akasztók is. Azt nem lehet állítani, hogy az utca felni, dísztárcsa, kormány és felfüggesztés barát lenne. Apropó! Felfüggesztés.

Az egyenes "Nazca-vonalakból" az következik,
már javított kátyúk. Csak épp felszakadt mint a szamárköhögés.
Én nem állítom, hogy ez a javítási technológia szart nem ér -nem állítom csak úgy látszik- de a kivitelezése biztosan. Na, az ilyen kivitelezés véghezvivőit kellene "felfüggeszteni". Az állásukból legalább.

Oszt van még az utcában pár "szoktató kátyú". Azok szinte ár jólesőn döcögnek, mintegy emlékeztetőnek, lesz ez majd rosszabb is. Ezek amolyan alattomos kis kerékösszetartás, kormány húzófej és effélék gyilkosa. Sok kicsi kátyúcska sokra megy. Sokba! Szegény bádogkoporsóm alatt nemrég nyekkent meg a trapézkar. Megkottyant szegénykém. "Ócsó"!
Van egy régi mondás: -szarnak kárnak nincs gazdája!
Ez az útra mindenképp megáll, mert szar, mint aminek nincs gazdája. A trapézkarnak sajnos van, de az okozott kárnak persze nincs! Mert nincs károkozó. Hogy is lenne!


Minek megyek bele. Igaz? Azért baszom, mert nem lehet kikerülni! Egyrészt mert annyi van, másrészt mert sokszor hely sincs kikerülni, harmadrészt meg ha nem látszik, például vízzel telten, negyedrészt ...
Ja persze! Miért járok kocsival, miért nem ...
Egyet megígérhetek, majd ha azok a felelős hímtagok sem kocsival járnak kiknek a befizetett milliárdokból, többek közt erre is kellene áldozni -nem csak a saját utcájukban-, ha majd ők is gyalog járnak, akkor nekem is feltehetik ezt a kérdést. Különben meg mivel járjak? Biciklivel?
Mert annak a kereke erősebb mi?
Mehetnék persze ketteslétrával is, de ha azzal lépek ekkora gödörbe ...
Most pedig elmegyek -gyalog- a postáig, feladom a soros kommunális adót, súlyadót, negyedéves kötelező biztosítást és egyéb útravalókat, ...
közben megnézem kapható-e akciós dísztárcsa.
Majd újratervezés! Kerülöm ezentúl ezt az utcát. No de, mi lesz, ha mindet kerülni kell?

2 megjegyzés:

  1. Teljesen igazad van Józsi!Kaposhomoki elágazótól "kiigazították" az bekötő utat, ami ha úgy tetszik jelenleg még szépnek, és legalább lyukmentesnek nevezhető. A falu táblától is "csináltak valamit". Azt nem nevezném igazából megfelelő szakmunkának, mert hogy többszöri nagyteljesítményű seprűvel letakarították a port, és egyéb szennyeződést, az árok széléig, a "kisérleti" burkolat már nem került oda teljes terjedelmében, sőt az út szélén lévő mélyedéseket sem egészítették ki.
    Úgy ahogy mondtad, "szarnak, bajnak nincs gazdája". Szerintem ennek a trehány munkának sem lesz.

    VálaszTörlés
  2. Ma jártam arrafelé s ha jól láttam, a vasrácsot megjavították. Hogy ki volt az elkövető, azt nem tudom. Vagy az útfenntartó, vagy egy lakó az utcából, vagy a csavaráruház, vagy ...? Mindegy! Ha tényleg kész, az már eredmény!

    VálaszTörlés