Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. november 17., csütörtök

A bárányok hallgatnak

Repül a, repül a ... téma!
A "téma az utcán hever" ... ugyebár, néha nem csak az utcán. Mondjuk a határsávban is.
Csak le  kellene érte hajolni ... de nem hajolok. Nem! Hogy miért nem?
Elmondom. Nagyjából. A teljesség igénye nélkül.

Kénytelen vagyok így, mert ha e tárgyban mindent lepötyögnék ami kikívánkozik belőlem, egyrészt nem ma végeznék, másrészt ... meglehet rosszul végezném. Hogy félnék? Én nem. Én, nem!
Időről időre felröppen a téma, hogy nem stimmel a határon szolgálatot teljesítő katonák, de leginkább a rendőrök ellátása. Hiányt szenvednek sok mindenben.
Amit leginkább felrónak eme felreppent "hírek", az a megfelelő ellátás hiánya.
Ez az ellátás béli hiányosság vonatkozik a megfelelő felszerelésre is, pihentetésre is, de a szolgálat közbeni élelmezési ellátásra is, s ezen hiányosságok ha megvannak, akkor az nem piskóta, mert ugye a napi szolgálat 12-16 óra!
Így van? Így lehet? ... Hát mit tudom én?
Kis kitérő hőzöngés:
Amit tudok az az, hogy amikor megjelenik egy efféle írás és alatta bekommentál valaki, hogy: -"ezért fizetik őket nem?" ... Nem! Hogy rohadjon le rólad a kényelmes fotel a meleg szobádban ahonnét ökörségeket irkálsz. Nem! Nem ezért fizetik őket!
Nem fogom vissza magam: -ember az ilyen állat, aki így reagál?
Csak kicsivel jobbak azok, kik "nosztalgia járatra" használják fel a hírt és azon elmélkednek, bölcselkednek s osztják a hülyeséget, hogy bezzeg ők! ... bezzeg ők
anno Lentiben, meg erre arra!
Hát ki a jó fa ..francot érdekel? Akkor az volt! Elmúlt! Állítólag a rendszer is!
Ugyan miért lenne a témában releváns, hogy én (meg te, meg ti ...) ezelőtt harminc vagy negyven éve nyúlmikádóban vagy páncélosban fagytam lilára a Bakonyban?
Az már a múlt század, az már egy másik rendszer (állítólag), de az biztos, ez meg már az űrhajózás kora! Érted?
A már elmúlt bolhaszaros életed ne ebben a témakörben hozd elő, hanem amikor a sarki búfelejtőben sörözünk. Illetve velem ugyan nem, mert a rokonaim nem tudom megválasztani, de azt igen akivel leülök egy asztalhoz. Szerencsére azért nem túl sok az efféle "kőbaltás agyú" akinek az agya még nem jött rá, már a bronzkornak is vége.
Kitérő bezárva!
Szóval amit mindenképp el akartam mondani, bár fontolgattam de nem írok erről!
Nem írok, mert nincsenek bátrak, tehát nincs hiteles infó. Még úgy sem, hogy természetesen nem nevezném meg a hír forrását. Ebből ugye az következik, harmad, negyed szájból már csak szóbeszéd. Nem bizonyítható. Miért menjek én a vágóhídra, ha azok kussolnak akik megélik. Ezek szerint, vagy nem is annyira rossz (egyenlőre, de a fagyok még csak beintettek), vagy valamiért érdemes elviselni, vagy ...
Hát csak tessék! Csak tessék! Ha így is jó, meg úgy is jó, meg mindenhogyan jó, akkor tessék csak legközelebb is nyugodt szívvel ezekre szavazni, vagy nem elmenni.
De mindenképp hallgatni! Hallgatni, mert hallgatni (sz)arany!
Meg aztán, amit elhallgatunk az nincs is! Ugye? ... Igaz változás sincs. Így nem is lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése