Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. november 10., csütörtök

Trump-olok kicsit

Szinte már mindenki megszólalt az amerikai elnökválasztás és annak eredménye okán,
hogy D Trump lett az USA 45. elnöke.
Merthogy szinte már mindenki megszólalt, tán nekem illett volna kussolni. Azért sem!
Mivel a hírre, a tőzsdétől kezdve számos kisemberig, bepánikoltak csomóan , próbáltam komolyan venni én is, még fel is álltam és még sem szédültem, ájultam bele.

Tulajdonképp miért kellene nekem akár beájulni a hírtől, akár beszarni, vagy ellenkezőleg, kibújni a bőrömből? Mint ahogy ellenfelétől sem!
Nem akarok túlságosan vulgáris lenni, de meg kell mondjam magasan teszek én arra, hogy ezentúl ki lesz az a magas "méltóság" aki az óceán túloldaláról osztja az észt és játssza a sajátját. Ez az USA választópolgárainak érdeme. A miénk meg a miénk!
És mi aztán mint választópolgárok rohadtul jól teljesítünk! Annyira jól, hogy semmi erkölcsi alapot nem látok megfitymálni más államok vezetőjét.
Ha mi magyar választók ebben olyan nagyok lennénk, akkor a miénket már egy ideje fitymálnák (fitymáznák) az őt megillető helyen. De nem! Sőt!
A jelek afelé mutatnak, nemhogy tanulnánk a saját hülyeségünkből, de esetleg még teszünk is rá pár lapáttal. Most előttünk a nagy alternatíva! Vagy újra "bizalmat" szavazunk a szélsőjobboldali bagázsnak, vagy elhúzzuk az országot még szélsőbb jobb irányba. Ez az irány nem jobb, hanem jobb oldalibb!
Dehát mi átlag magyar választók ehhez sík hülyék vagyunk, ennek következményeit nem tudjuk beárazni, bezzeg az USA-t! Annak belpolitikai életét, szereplőit azt betudjuk! Azt kenjük vágjuk, mint ... Majd mi megszakértjük! Majd mi a tutit!
Inkább hagyjuk a nagy magyar valóságérzetet, valóságtudatot a francba!
Hisz az jelenleg odáig terjed, hogy a jelenlegi kormányt mindenki szeretné megbuktatni, mindenki a pokolba kívánja -egyesek nem, egyesek lámpavasakról álmodoznak kötéllel- de mindenki csak úgy maga. Majd én leváltom, a huszonhat fős pártommal és a kétszáz szimpatizánsommal. Izomból!
Apropó! Ha már felhoztam a lámpavasat. Ma azt hittem, besza..., behu ... a röhögéstől amikor a saját pártját is a nem demokratikus pártok közé soroló Vona felhánytorgatja Orbánnak, hogy elszokott a demokráciától. El papuskám! És ti? Tudom, tudom! Nálatok az a menő, hogy a helyi arcotok rendszeresen előadja a lámpavas kötéllel becsípődését. Mi a szart akar a fószer a lámpavasakkal? Leszerződtette tán a Tiborc gyerek izzókat cserélni? A fényes jövőnk!
Vissza Amerikába! Végtére is Trump-olni jöttem nem más végett.
A helyzet az nálam, nemigen csípem az amerikaiakat. Hogy miért nem? Hosszú!
De benne van a pökhendi nagy arcoskodásuk vastagon és a mérhetetlen békevágyuk is, amit tűzzel vassal visznek mindenüvé és érdekében bárhol képesek bármikor lángra lobbantani országokat. Ennek ellenére azt mondom ... Van mit ellesni!
Merthogy Trump az elkövetkezendő négy évben nem fogja felvásárolni a televíziókat, rádiókat, havi, heti és napilapokat, nem fogja teljes gőzzel rávetni magát a stadionépítésekre, nem fog New Yorkban kisvasutat építeni, nem fogja az amerikai alkotmányt kicserélni alaptörvényre, nem fogja a fékek és ellensúlyok rendszerét lebontani, nem fogja igába hajtani az igazságszolgáltatást stb, stb, arra akár fogadást is mernék tenni! Mint ahogy azt is erősen pozitívumként írom nekik, hogy nincs újraszámlálás, nincs óvás, bíróság, hazaárulózás és effélék! A helyenként igen mocskos kampányuk után mind Clinton, mint Trump úgy nyilatkozott ahogy errefelé nem szokás!
Méltatták egymást! Érti még itt ezt valaki? Méltatni, elismerni az ellenfelet!
Ja! Hogy nálunk ellenfél az nincs. Ellenségek vannak! ...
Bocsánat! Megfeledkeztem róla, ez nem Amerika!

1 megjegyzés:

  1. Na de most már azt te is elismered, hogy az eddigi rohadt amerikaiak egyből derék amerikaiak lettek, akik tudják mi a jó. Na nekem ez teszik a legjobban...

    VálaszTörlés