Gasztronómia. .... Majdnem.
Saját "héjában" pirított gyufafejek sült faszálakkal.
Mentegetőzhetnék azzal, hogy csak egy kísérlet volt
... de nem az volt.
Sietségből elkövetett figyelmetlenség eredményeként sikerült bizonyítanom, hogy a mai gyufa, tényleg biztonsági gyújtó!
Begyújtottam a gázsütőt, a skatulyát a nyitott sütőajtóra helyeztem addig, míg igazgattam a rácsokat a tűztérben, majd egy laza mozdulattal besuvasztottam az ajtót mint paraszt a budiét.
A doboz pedig, tartalmával együtt, addig pirult odabent, míg helyet nem cserélt a rétessel. Szépen kiszáradt! Szépen meg is pirultak. Sőt! Némelyik túl is lett pirítva! Majdhogynem odaégett. De nem! Ugyanis nem gyulladtak meg! A faszálak fa .. frankón pirultak, szenesedtek.
Fejekkel együtt!
Nekem már az is meglepetés volt, hogy a gyufafejek nem lobbantak be a hőkezelésre, de a végeredmény meg pláne meglepő. Nem vált használhatatlanná egyetlen szál sem! A szálak nem pattannak el, a fejek pedig simán belobbannak.
Mint az új. Tán még jobban is.
Lehet, hogy minden egyes dobozt hőkezelni kellene?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése