Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. január 6., péntek

Dezinformáció és valóság

A hétszázát nekem!
Ha jobban figyelek ...
Ha jobban figyelek, akkor észreveszem, a megelőző volt a hétszázadik. Most már mindegy, nem is érdekes s nem is erről akarok.

Tudja valaki, hogy mikor van a dezinformáció világnapja? Van neki?
Vagy úgy van ez mostanság Magyarországon, mint a nők a férfinappal? Minden nap van.

Nos hát, a férfinap mindennapisága számomra kétséges, de a félretájékoztatás napi gyakorlata nem kétséges. Sajnos!
Mondhatnánk persze, egy bolond százat, tíz bolond ezret, száz bolond tízezret, ezer bolond százezret és így tovább. De ez így nem igaz!
Sajnos, ezek a dezinformálók nem bolondok. Nem bolondok és szervezetten, összehangoltan, irányítottan hintik az igaznak álcázott hazugságokat. S mert nem bolondok, szervezettek, összehangoltak és jól irányítottak, hát hatékonyabbak!
Egy közülük nem százat csinál (vezet félre), hanem ezreket, tízezreket, százezreket.
Csoda hát, ha itt tartunk?

Ez most annak kapcsán jutott eszembe, amiket a határon szolgálatot teljesítők körülményeiről lehetett összeolvasni. Mennyi belőle a valóság?
Kónya Péter országgyűlési képviselő és Kuti László KNOÉ elnök lement határbejárásra.

Elkísérte az RTL egy stábja kiket a legtöbb helyre nem engedték be, viszont a katonai sajtótól kaptak anyagot. A látogatás ugyebár előre bejelentett volt, megszabták az útvonalat, helyszíneket és kísérte őket egy ezredes. Mondjam, vagy kikövetkeztethető?

Na így valahogy megy ez! Ha esetleg a konkrét téma valakit komolyabban érdekel és szeretne kicsit bővebbet róla: katt ide és itt van la!
Merthogy, ha több a témáról írt sor, akkor a sorok közt is többet lehet olvasni.

Mindenesetre nekem lenne egy kérdésem, mert jártam hidegben, szélben épp eleget és tudom melyik öltözet az amelyik ér valamit, melyik amelyik csak épp valamit és melyik amelyik szart nem ér!

Most, hogy -10-20 fok közt a hideg és orkán szerű a szél hozzá, valaki onnét a határról mesélhetne, mennyit is ér a fekete fólia amivel körültekerték a figyelőnek becézett magaslest, és hogy mennyit is ér a forró tea, ha az ember amúgy hulla fáradt, kialvatlan, éhes, átfagyott és nincs az évszaknak megfelelő ruhája, esetleg felsőruházata hiányosságait tekintve nincs hozzá rendes aláöltöző ruhája?

2 megjegyzés:

  1. Ilyenkor újságpapírral tekertem magam körbe őrség idejére. Igaz, hogy szabályellenes volt sajtóterméket kivinni, de hasznos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiváló hőszigetelő! Csak hát ugye, az űrhajózás korát éljük, kicsit tovább kellene lépnünk. :)

      Törlés