Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. június 19., hétfő

Kínos lesz az is?

Gyurcsány Ferenc kapcsán fogalmazódott meg bennem, vagy ha úgy tetszik merült fel bennem egy gondolat.
Gyurcsánnyal kapcsolatban ugyebár az a legtöbbször felvetett probléma, hogy annyira megosztó személyiség ami miatt vele nem lehet szövetségre lépni, mert több szavazatot veszítenének személyével mint nyernének!

No igen! Az alapképlet az, ha Ferenc van, akkor összefogás nincs viszont vereség az lesz!
Gyurcsány  meg azzal érvel, ő egy párt vezetője, tagságot, szimpatizánsokat, szavazókat képvisel. Mellesleg. igen!
Feloldhatatlannak látszik a probléma. Hacsak ....
Azt ugyan meg nem mondom, mi lesz az a hacsak, de egyre többször vélek kihallani igencsak optimista meglátásokat a jövőre tekintettel.
Jelesül, hogy az őszre, legkésőbb tavaszra -szerintem az ugyan későn lenne- meglesz az összefogás, vagy legalább is együttműködés.
Játsszunk el a gondolattal, hogy azért lesz lehetséges, mert Gyurcsány megvilágosodik és ... Megvilágosodik? Kizárt! Na még egyszer! Játsszunk el a gondolattal, hogy azért lesz lehetséges, mert Gyurcsány belátja és ... Belátja? Kizárt! ... Ehh!
Játsszunk el a gondolattal, hogy azért lesz lehetséges, mert Gyurcsány valami okból visszalép. Majd elárulja az okot! Vagy nem! De visszalép!
Visszalép! És lőn nagy öröm, hallelujah, meg könnyeknek csorgása, összefogás, összeborulás, megegyezés, nyálas csókok és örömünnep, karnevál.
De mit fognak utána kommunikálni?
Mert azt nehéz lesz eltagadni, hogy ez a táncoslábú, őrültnek látszó, nagy dumás fazon, valaha Magyarország miniszterelnöke volt.
Tehát mi lesz a kommunikáció?
Csak nem az, hogy Gyurcsány Ferenc Magyarország egykori miniszterelnöke, jelenlegi pártelnök, visszalépésével utat nyitott az ellenzéknek a szavazat optimalizáláshoz, ezzel az esetleges győzelemhez, tette ezt politikusként, volt kormányfőként a saját háttérbe szorításával a saját politikai karriere kárára. Magyarul és röviden ...
Úgy tett ahogy egy felelős államférfi!
Ezt ki merik majd mondani? Az ősellenségből ő lesz a kevés ...?

3 megjegyzés:

  1. Gyurcsány Orbán titkos szövetségese. Feladata az összegfogás obstruálása. Álnok kigyóként a nép ellensége, neki, meg az „ellenzéknek” titulált, valójában mind a hatalom kollaboráns párjai lagymatag tevékenységével veszik a nép vitorlájából a lázadás szelét. Az igazi ellenfél a kapitalizmus. Mind a kapitalizmusban gondolkodik. Abban soha se lesz megoldás. Céljuk a lázas állapot előidézése, fenntartása, mert így tudnak effektin munka nélkül jól élni, a népen élősködni. A politikusok nagyon is jól tudják ezt. Aki valójában a népért akarnak tenni, azokat nem engedik megszerveződni. Így nézd, és minden érthetővé válik. Lásd az egyik utolsó blogomat. http://apa54.blogspot.hu/2017/04/hangosan-gondolkodom-3.html , Gyurcsány szemétebb ember Orbánnál. Egy őrült trükkös bűvészmutatvány akarnak ledugni a torkunkon. Nem őrültem meg. Uff, én beszéltem.

    VálaszTörlés
  2. Értem én ezt a nézetet is, sok mindenben egyet is értek, főleg amiket a blogbejegyzésben taglalsz.
    Abban viszont, hogy Gyurcsány Orbán titkos szövetségese és szemétebb ember Orbánnál, hát abban már nem hiszek.
    Gyurcsányt "mint mumust" éppúgy felhasználják a baloldalon, vagy ha jobban tetszik demokratikus oldalon -sőt, tán jobban- mint a jobb oldalon.

    VálaszTörlés