Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. február 20., kedd

Aláírás gyűjtés

Hivatalosan is beindult a kampányidőszak s ezzel együtt az egyéni képviselőjelöltek támogató aláírás gyűjtése.
Mondjuk az egy kicsit "csípte a szemem", hogy a hivatalosra kitűzött indulást megelőző este már a Fidesz helyi jelöltjének képmása számos világítóoszlopon ott lengedezett.
Mert ha őt fellógatták akkor a többi jelöltet miért nem? Tán csak nem az Elios más irányú megvilágításban is érdekelt?
De ez csak az első csepp a választás tengerében. Gyaníthatóan itt minden lesz, csak esélyegyenlőség nem. De miért is volna? Pont most lenne mikor nyolc éve már nincs és négy éve meg ez a módi frankón bevált?
Nem lamentálok tovább ezeken a dolgokon, mert akinek szeme van a látásra és füle van a hallásra és értelme a kettő összerakására, hát ő már úgyis tudja!
Arra nézvén, hogy a támogató aláírását melyik jelöltre adja, arra ne várjon tőlem itt segítséget senki. Nézze végig mindenki a jelölteket és a programokat.
A jelölteket! A programokat!
Egyéni jelöltekről beszélünk és a mögöttük álló szervezet, szervezetek programjairól.
A pártok, vagy vezetőikkel szembeni érzés az legyen most mellékes.
Én a Somogy 1. sz. egyéni választókörzetet ha végigtekintem, akkor:
a Fidesz jelöltjét azt hiszem mindenki ismeri. A Jobbik jelöltjét elvileg sokan, ítélje meg mindenki maga. A DK jelöltje a párt egyik szakpolitikusa, amúgy semmi köze a városhoz. Az MSZP nem indít. A LMP jelöltje nem tudom. Indít? A Momentumé momentán egy igazi ejtőernyős. Jó messziről indult s nálunk landolt. A semmiből jött pártok?
Nem tudom. Nem is nagyon izgat. Ennyi is elég.
Van tehát min, kin elgondolkodni. Azért van egy tény amit nem hallgathatok el!
A demokratikus oldal pártjai közül csak egy van, amelyik olyan jelöltet indít akinek van helyi beágyazottsága s nem mellesleg tett is a közösségért a gumiégető ügy kapcsán.
Ennyit dióhéjban. Ha esetleg összefutnánk az aláírásgyűjtés során, márpedig az esélyét én megadom, akkor tessék bátran kérdezni. Állok rendelkezésre.

1 megjegyzés:

  1. Felder Frigyes a kaposvári képviselőtestület LMP-s tanácsnokától kaptam a hírt:
    "Az LMP is indít Dr. Busa József személyében. Közalkalmazott, munkaügyi szakjogász, jelenleg nyugdíjas. Lesz hivatalos jelöltbemutató a párt társelnökével, ahol az összes somogyi jelölt jelen lesz."

    VálaszTörlés