Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. február 14., szerda

Mint választónak, nekem nem elfogadható

Számomra, mint választópolgár számára, mint egy olyan választópolgár számára aki kormányváltást akar, ez a jelenleg fennálló helyzet nem elfogadható.
Nem elfogadható, mert nem látom az indulók közt az együttműködést olyan mélységig amire azt merném mondani, hogy ebből jó eséllyel kijöhet egy kormányváltás.
Sajnos azt látom, nekem legalább is ókor-ókor úgy tűnik, mindent el is követnek azért, hogy ezt ne lássam.
No persze én lehetek politikailag rövidlátó és azért nem látom. Lehetek. Csak azért nem nagyon hiszem magamról.
Mint Somogy - 01. egyéni választókerület választópolgára most azt látom, hogy kerületemben indít az ellenzéki oldalról jelöltet a DK, a Jobbik, a Momentum Mozgalom, az LMP, az Együtt és még ... És még?
Bizonyos fokig  már most leszögezhetem, hogy nem is érdekel a többi mert ez is sok, és mert a majd még feliratkozni próbáló kamupártok egyéni jelöltjei nem érdekelnek.
Ebben nekem csak az a szomorú, hogy a magukat demokratikusnak mondó ellenzéki pártok, kik mind egybehangzóan azt állítják kormányváltás szükségeltetik, arra képtelennek tűnnek, hogy egymással érdemben tudjanak beszélni, egymással kompromisszumot tudjanak kötni és lássak egy szélesebb körű demokratikus összefogást. Én annak nagyobb esélyét látnám a győzelemre!
Meg ebben nekem az is szomorú, hogy egy szélesebb körű összefogás mellé oda tudnék állni akár kétkezi munkával is, vagy talpalással, vagy bármi más módon segíteni a kormányváltást tevőlegesen is, de így ... így ki mellé?
Én nem egy párt, vagy mozgalom mellé képzeltem el állni, hanem a kormányváltó erők, a kormányváltó koalíció mellé.
Így hát más választás nem lévén, ha időm is engedi, akkor elmegyek a demokratikus oldal jelöltjei bemutatkozó fórumaira, meghallgatom őket hátha egyszer rájövök a titokra.
Mi lehet a titkuk, hogy egy amúgy is lejtős pályát tovább billentenek?
Azt itt és most tőlem senki ne várja, hogy egyes ellenzéki pártokat ekézek, vagy másokat magasztalok, mert nem. Nem! De azt megmondom, nem vagyok velük elégedett! Egyikkel sem! Van amelyikkel nagyon nem, van amelyikkel kevésbé.
Van melyikeket demokratikusnak tartok, van melyikeket nem.
De a választáskor ott leszek, voksolni fogok. Ha továbbra sem lesz megegyezés akkor egyéniben arra akit a leginkább esélyesnek látok, listán pedig arra amelyiknek a programja a leginkább elfogadható számomra.

2 megjegyzés: