Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. február 16., péntek

Nem! Semmi nincs rendben!

Nem Tóth úr!
Nem! Semmi nincs rendben!
Ebben az országban, mára sajnos már, kis túlzással az is mondható, hogy semmi nincs rendben! Semmi!
Ön a legutóbbi beszélgetésünk kurtán furcsán úgy hagyta ott, egy szóval, hogy "Rendben!"

Leginkább az nincs rendben, hogy több százezer, vagy tán kétmillió ember is azt hiszi, hogy az is rendben van, hogy a vitákat, nézetkülönbségeket, eszmecseréket így kell befejezni. ha megunom, de leginkább nincs észérvem, akkor azt mondom "rendben!"
Leginkább az nincs rendben, hogy ez a jobboldali gondolkodású, magát jobboldalinak valló, a magyarságát hangsúlyozó, a magyarságát és tettrekészségét, múltbéli dicsőségét fennen hangoztató emberek sajátossága leginkább. Félre értés ne essék, semmi bajom azzal ha valaki jobboldali. Legyen! De ha már az, akkor legyen rá indoka, érve legyen arra miért utasítja el a másként gondolkodót? Miért nézi le?
Nem Tót úr! Az nagyon nincs rendben, hogy jobboldali emberként magas lóról beszél, valamiféle felsőbbrendűséget próbál sugallni magáról és a hasonlóképp gondolkodókról, saját érdemeit domborítja, abban sütkérezik, lubickol, de közben mindenki mástól elvitatja az ő érdemeit. Nem! Semmi nincs rendben akkor, ha egy beszélgetés közben többször is felvillan az egyik fél részéről a pökhendiség, kivagyiság, nagyképűség, öntömjénezés, lenézés, egyszóval a másik fél degradálása.
Nem! Tóth úr! Nem, semmi nincs rendben!
Semmi nincs rendben ebben az országban, mert egy magát többségnek hazudó kisebbség hatalomhoz juttatott egy olyan gondolkodású politikai "elitet" akik a többségben lévőket lenézik, leminősítik, ha tehetik lealacsonyítják és lejáratják, jogaikban korlátozzák vagy jogaiktól meg is fosztják.
Ezen közben az amúgy is meglévő ellentéteket gyűlöletig szítják, egymás ellen fordítják az embereket, miközben hazudnak, csalnak, lopnak, lábbal tiporják a jogot!
Nem Tóth úr! Semmi nincs rendben!
Nem is lehet, mert önök közül sokan csak azért akarják továbbra is hatalomban tartani a rendszerváltás óta minden idők legkártékonyabb kormányát, mert "soha többé baloldal"!
Bármi légyen is, bármit tegyenek is ezek a gazemberek de inkább ők, mint még egyszer baloldali kormány! Ez így rendben van? Nem! Semmi nincs rendben!
Ezek lábbal tiporhatják a jogot, kisajátíthatják a törvényeket, megszüntethetik a jogbiztonságot, megszüntethetik a jogállamiságot, korlátozhatják a sajtót, korlátozhatnak bárkit és bármit, lophatnak, csalhatnak, hazudhatnak, kifoszthatnak embereket, kifoszthatják az államot, megszüntethetik az ellenőrzést minden felett, üldözhetnek, lejárathatnak magánszemélyeket, civilszervezeteket, pártokat, csoportosulásokat ... nem számít! Csak soha többé baloldali kormányt!
Tóth úr! Ez van rendben? Ön erre mondja, hogy "Rendben!"
Ön és még sajnos nagyon sokan. Mert él önökben valami zsigeri gyűlölet a másként gondolkodó iránt, mert él önökben valamiféle zsigeri felsőbbrendűségi érzés, valamiféle zsigeri kirekesztés és elutasítás, valami ami nagyon nem normális érzés!
Tóth úr! Nincs ez rendben! Nagyon nincs! Nincs itt rendben semmi!
Aki nem jobboldali, az is ember, az is magyar! Az is szereti a hazáját, a városát, az is szolgálja és a legjobbat akarja hazájának és honfitársainak.

2 megjegyzés:

  1. Ez az írás itt nagyon rendben van Józsi! Gratulálok a szókimondásodért, az igazságérzetedért, hogy van aki nem sunyít, hanem kimondja mi nincs rendben nagyon sok "Tóth Úr"!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm! Igazán örülök, ha így ítéled meg. Remélem sokan lesznek majd, akik legalább a szavazófülkében némán kimondják a véleményük!

      Törlés