Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. február 23., péntek

Az igazi kerítés!

Ez tényleg rosszabb lesz mint Kádár rendszere?
Mert abban a rendszerben a szabadlábra került bűnözőkre munkát kényszerített az állam, most pedig a szabadlábon lévő bűnözők maga a rendszer, és arra kényszerítenek ... vagy pedig elveszik a munkád!
Döbbenet hallani, hogy emberek azért nem mernek ajánlást aláírni, mert félnek a következményektől. Fél ajánlani mert a közszféra dolgozója, fél ajánlani mert félti a vállalkozását, félti a megrendelést, fél ajánlani mert pedagógus, fél ajánlani mert rendvédelmi dolgozó, fél ajánlani mert honvédelmi dolgozó, fél ajánlani mert akkor elveszik a nyugdíját, fél ajánlani mert akkor az újak lebontják a kerítést ....
Fél, mert nem bízik a rendszerben, nem is ismeri a működését, nem tudja annak menetét, nem tudja hová kerül az adata?
Döbbenetes mértékű a félrevezetettség az információ hiánya és emiatt a félelem.
Ez az igazi kerítés! Ezt kellene lebontani!
A határkerítés, amit Orbán húzatott az illegális határátlépők ellen, az kismiska ahhoz a kerítéshez képest amit a szabad polgárok köré emeltetett, a valaha volt szabad polgárok köré emeltek! ... Ez az igazi Orbán kerítés!
Orbán diktatúrája újra vasfüggönyt emelt körénk!
És ennek a vasfüggönynek a szerteágazó szögesdrót szövevénye át és átszövi, behálózza az egész országot, az egész társadalmat, egyre több embert kerít be!
Ez kell nekünk? Ez kell megint? Megint ebben akarunk élni? Akkor miért kellett anno a rendszerváltás? Akkor miért kellett anno a szabadság?
Én már csak ámulva nézem ezt a valaha szabaddá tett nemzetet, kerülgetem a szögesdrótokat, keresem a még szabad elméket s szomorúan nézem az újra bekerítetteket, s nem tudom mit tehetnék ha ők onnét nem akarnak kiszabadulni, akkor sem akarnak ha nem érzik maguk jól, akkor én vajon mit segíthetek?
Mi lesz ennek a vége, ha tovább engedjük?
Ha egy a mezőn álló szabad farkast elkezdenek körberakosgatni ketrecekkel, ketrecben lévő farkasokkal, és a sok-sok ketrec mintegy kerítésként körbeéri, majd már átugorni sem fogja tudni, akkor a ketrecekkel, ketrecbe zártakkal körbezárt farkas még szabad?
Megyek. Megyek s keresem a réseket, mielőtt a kör bezárulna!

2 megjegyzés:

  1. Igen, ez az igazi kerítés, bekerítettek lettünk! :( Ütős írás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borzasztóan bekerítettek. Köszönöm szépen!

      Törlés