Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. február 20., szerda

Szélárnyék vagy árnyékszék?

2019.02.19. Kaposvár

De, hogy Kaposvár, azt vegyük úgy, csak véletlen.
Lehetne bárhol, bármelyik nagyvárosban Magyarországon.
Ez a terület, egy nagy áruház (divatosan, multi) főbejáratával szemben, parkolókkal körülvett, emberek százai, néhanap ezrei mennek el mellette naponta.
No és akkor mi ez a terület?
Szélárnyék avagy árnyékszék? .... Vagy mindkettő?
Netán éjszakára szélárnyék, napközben meg árnyékszék?
Én az utóbbi, vegyes üzemeltetésre hajlok. Ottjártamkor, egy "úriember" beslattyogott az ágak közti folyosón és egy jót brunyált. Bizonyára elfoglalt üzletember lehetett, mert csak ballal rázta a brét(gyíkot), jobbal folyamatosan telefonált.
Az "úriembert" bátorkodtam idéző jelezni, mert amúgy a nagy áruházban van nyilvános WC, ami ingyenes. Még a hülyéknek is ingyenes!
No meg, ott van kézmosási lehetőség, ... inkább azon ne lamentáljunk, hogy a retkes farka csóválása után, ez a büdös bugris bement az áruházba akkor miket tapizott össze?
Azt a vonalat inkább hanyagoljuk most! ... Leginkább a pékárú vonalat!
A lényeg lejött (kicsurgott), az árnyékszék variáns mint rendeltetés bizonyított.

A másik variációra kézzel rázható bizonyítékom nincs, csak közvetett. A képen is látható folyosó a bozótban (na jó, dísznövény) alagútba megy át. Pont olyan mint ahová be kell bújni és akkor nem látszol. Meg ágerdő vesz körül és felül. Közvetett bizonyíték a sok szemét is, ami olyan mélységekben is van, ahová csak úgy nem lehet bedobni, oda be kell vinni. Be is viszik!
Most azt senki ne kérdezze meg, hogy miért visz be valaki szemetet egy összehugyozott folyosón oda ahol majd aludni fog? Miért? ... Talán mert kaját, piát visz be oszt a jólét után kihajítja a folyosóra. De ez, csak egy elképzelés.

Sajna kérem, ez úgy néz ki, hogy világosban árnyákszék, sötétben meg szélárnyék. Éjjeli menedék. Ha a bennalvónak mákja is van, akkor az olcsó tablettás illata elnyomja a folyosóról a földbe beszivárgó húgyszagot.

Azért lennének itt még kérdések is. Sok sok kérdés. Én csak egyet tennék fel. Ha én látom akkor más, mondjuk valami illetékes aki szólna valaki tenni képes illetékesnek, az miért nem látja? ... Nem bántja a szemét legalább a szemét?
Erre mondták régen: -hát kérem, ezek mennek! Meg a hangyák a fal mentén.

Azért! Tudjátok, nekem az a véleményem, hogy annak is ki kellene rázni ... nem, inkább verni a gyíkját -mondjuk egy szöges léccel- aki ezt, egy ilyen forgalmas helyen megtűri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése