Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. január 17., csütörtök

Fenyő ügy

Ha már fenyő ügy ugye! De ez nem az! Ehhez semmi köze -legalább is remélem- Gyárfásnak. Fás, fás, de nem Gyárfás!
Ez egy másik fenyő ügy.
Ebből is látszik, hogy Kaposvár nagyváros. Rohadt nagy!
Ha Budapesthez viszonyítom, mert ugye ott sem képesek elhordani a rengeteg fenyőt ...
Ebben máris utolértük!
No de! Elég a hülyeségből! Jöjjenek a konkrétumok.

E hó kilencedikén mentünk fel Budapestre s akkor ezeknek a fenyőknek egy része, mondjuk a fele, már ott hevert ahol a mai fotók is mutatják.
Erre akár leteszem a nagy-esküt is, ugyanis a házunk mellett van a helyszín és mellettük parkolok. De csak addig, míg a viharos szél rá nem görgeti az összeset a kocsinkra, onnéttól nem mellettük, hanem alattuk.
Tehát, bő egy hét alatt, egyszer sem gyűjtötték az arra hivatottak. Pedig ugye vízkereszt már elmúlt kilencedikén is, ebből azt vonom le, ha nem adtak ki a Gergely helyett új naptárt, akkor ma (17-én) meg pláne, hogy elmúlt.
Ezt csak úgy mondom. Csak úgy, mert nem tudom itt helyben mi a rendezési elv. Budapesten az, hogy vízkereszt után több lépcsőben szedik össze.
Ha itt is, akkor felénk nincs lépcsőzés. Az sem lep meg ha így van. Bár kicsit kételkedek ebben, mert szerte a városban heverésznek a fenyők, vagy görgeti a szél.
Amellett, hogy vajon mikor viszik el, csak egy másik mikorra leszek majd kíváncsi.
A fenyők alatt ősz óta van egy nagy kupac egyéb nyesedék. Nyesedék, lehullott ágak és effélék. Azt vajon elviszik a fenyőkkel együtt, vagy azt majd tavasszal?
Esetleg a nyár elején? Kezd ez nekem fura lenni. Fura, mert nem kertes házban lakok. Van az is az utcában, de az más tészta. Az még hagyján, hogy a közterületet is mi takarítjuk. Az is, ha kell összeszedjük a faleveleket, az is, hogy ha kell metsszük a bokrokat, fákat, takarítjuk a szemeteskonténerek környékét. A konténerek környékét akkor is, ha az ürítők hagyják el a szemetet, akkor is ha a kukázók túrják szét, meg akkor is, ha a lusta és értetlen disznók mellé rakják a szemetüket s nem bele.
Ez mind hagyján. De legalább azt ne várják el, hogy bezsákozom, vagy vasvellára veszem és kiballagok vele Taszárig a hulladéklerakóba.
Csak úgy mellékesen. Adalékként. Amikor az összekupacolt faleveleket szedték össze, akkor is itt hagyták a fenyők alatt rejtőzködő nyesedéket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése