Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. augusztus 31., hétfő

Megy ez kérem ...

2020.08.31. Kaposvár

Megemlékeztem anno ('20.06.12.) a Pipacs vár haláláról, a : Várostrom(végóra) írásomban.
S láss csodát! Még három hónap sem telt el s már állítják is az utódját.

Ha kész lesz, szép lesz.
Én egészen biztosra veszem. Kicsit árnyalni fogja a szépséget a mellette lévő homokozó, ami megint "kivirágzott".

Tán egy hónapja, volt itt két szakember kitisztítani. Az egyik egy tájfun típusú kézi kapával, a másik egy fogazott talajegyengetővel, magyarul "grábla". Támaszkodni jó volt.
A tájfun valószínűleg beköpte a gyertyát, mert nem indult. Ideges is volt miatta a kezelője, mert rendre elmászkált, jött.ment mint a mérgezett egér. A másik meg szegényem általános testi gyengeségben szenvedhetett, mert ha párat húzott a gráblával akkor lefulladt mint a Berva moped. A vége felé már rettegtem, hogy őt is kosárban kell hazavinni mint anno nagyapám Berváját. Ezért aztán a gaz az nem jött ki, inkább csak ráhúzkodta a homokot. Szegény ember! Pedig fogadok akármiben, hogy életében nem látott rendes gráblát.

Azt a jó egy vagy másfél méteres szélességben fogazottat, amit öreganyám még nyolcvan évesen is vidáman húzkodott egész délelőtt. Nem ám harminc centist!

Mellesleg kérdem, mikor volt ez a homok kicserélve? Szerintem ideje volna.
Tudom, abban is kinő a gaz idővel. Ki hát. Viszont legalább egy ideig tiszta, kutya, macska és egyéb ürülékmentes. De ha nem, akkor minimum fel kellene ásni, fertőtlenítőt szórni bele és alaposan átrostálni. Lehet választani! Ha rám lenne bízva, de rám nincs és soha nem is volt, akkor a homokozóból átszitálnám a homokot az új létesítmény munkagödrébe, a homokozóba meg hozatnék újat. Nem is tűnik túl bonyolultnak igaz?

S, hogy miért került ide a templom? Mert szép is, mutatós is, izgalmas is most, és remélem ha elkészül akkor tartós is lesz. Tartós mint az egyház.
Mert ugye kicsiny hazánk egy mélyen keresztény kultúrát képvisel, és az olyan nagyon megérdemli. Mondjuk erről lehet, most Iványinak kicsit más a véleménye, de hát ő szegény "szopóágon" van. Mert mi egy keresztény, mély ország ... A francba! Eltévesztettem. Lásd mint fentebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése