Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. május 14., kedd

Az öntömjénezés büdös

Az a bizonyos érem a másik oldalával.
Nagyra becsült kormányunk már megint költi a pénzünket, magyarázza gyenge bizonyítványát, sulykolja belénk az elmúlt három év alatt végzett tevékenységét. Még csak azt sem mondhatom hogy hazudnak. Mert nem, csak épp elhallgatják az igazság egy részét. Bizonyára azért, nehogy túl vastag legyen a füzet és emiatt nehogy túl sokba kerüljön. Mi másért?
Átfutok rajta, hátha van, ki még nem kapta meg.

Címoldalról sok ne essék. A szokásos öntelt, nagyképű duma: "jobban teljesít". Ezt mindenki érezheti a saját avagy hozzátartozói bőrén, vagy a környezetében élőkén.

Belső első oldala ugyanez kicsiben. Nehogy elfeledd!
Második oldalán ... de hát ott van a képen. "Mindannyian nagy áldozatokat hoztunk, ..." Azért ezt kissé részletezhetnék nekem, hogy a kétmilliós bérplafonnal  kettő és félmilliót kereső pöffeszkedők -s a többiek ott fent- milyen áldozatokat hoztak? Tán van még rokon és haver akinek nincs meg a zsíros megélhetése?

Harmadik oldal. A szokásos sikerduma a tízszázalékos idei rezsicsökkentésről. Csak nekem hiányoznak mellőle az elmúlt három esztendő emelései, beleértve az áfát is, a pénzromlást, az alapvető élelmiszerek árának emelkedését .... et cetera!
Páros oldalon, egy nekik szimpatikus idézet.

Ötödik oldal. A minimálbér emelése. "Többel mint az előző két kormány ..." Ez igaz. Bruttóban. Valamiért már megint elfeledkeztek mellette megemlíteni azt, hogy ebből a zsebbe, a bukszába, a családi költségvetésbe mennyi is jut? Azt hívják nettónak! Abból kell megélni! ...et cetera!
Páros oldalon, egy nekik szimpatikus idézet.

Hetedik oldal. Családi adókedvezmény 2011-től. Ez is igaz. Csakhogy itt meg az maradt le a lapról hogy hány család nem tudja ezt igénybe venni, mert sem 2011-ben, sem azóta és ha így folytatja a kormány, akkor a büdös életben soha nem fognak annyit keresni amennyivel igénybe vehetnék. ...et cetera!
Páros oldalon, egy nekik szimpatikus idézet.

Kilencedik oldal. Nyugdíjemelés januártól. Igaz. De megemlíthették volna tán, azt a néhány százezer embert, akinek elvették a nyugdíját, hozzáírhatták volna a lenyúlt magánnyugdíj vagyont. ...et cetera
Páros oldalon, egy nekik szimpatikus idézet.

Tizenegyedik oldal. Nőtt a rendőrség létszáma. Biztosan, ha állítják.
Páros oldalán ezt polírozzák tovább a bűncselekmények számának csökkenéséről írott sikerdumával. Na ehhez visszatérek a végén!

Tizenharmadik oldal. "Mit ért el Mo az uniós tárgyalásokon?" Fejenként nagyobb támogatást. Biztosan. Miért is vitatnám? No meg persze az állandósuló támadásokat a kormány politikája ellen, meg azt hogy vannak helyek, vannak személyek, ahol s akik a magyar kormány képviselőjét már nem is fogadják ... et cetera!
Páros oldalon, egy nekik szimpatikus idézet.

A hátoldalon lásd mint elől! Bizonyára hogy ne feledd el!

Akkor most visszatérek a tizenkettedik oldalhoz, ahogy ígértem. Többek közt egy dokumentum képével. Nem kamu dokumentum, hanem valós.

Rákattintva olvasható, de azért összefoglalnám a lényegét.
Az elkövetés idején okozott lopási érték alapján ugyebár az elkövető bűncselekményt hajtott végre. 2009-ben!
A 2012. évi II. tv. a szabálysértési értéket felemelte lopás esetén (is) ötvenezer forintra.
Az eset ezennel megszűnt bűncselekmény lenni, szabálysértéssé minősült.
Visszamenőleges hatállyal ez is és még ki tudja hány? Természetesen azóta minden ilyen értékre elkövetett cselekmény csak "tulajdon elleni szabálysértés".
Mellesleg megjegyzem, ezzel az átminősítéssel el is évült a hajdan volt bűncselekmény.

Úgy hiszem érthető! Így is lehet a vagyon elleni bűncselekmények számának 14 százalékos csökkenését elszámolni.

Na megyek. Etetni kell. Megetetem az iratzúzót, az beveszi ezt a kormányzati siker maszlagot. Meg aztán szellőztetni is kell ... kiszivárgott belőle a tömjénszag.

7 megjegyzés:

  1. Ezek szerint elolvastad? Nálam postaládából a kukába ment. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naná hogy elolvastam! Nem adom meg azt a lehetőséget, hogy azt mondja bárki is, ahhoz szólok hozzá, bírálom amit nem is ismertem meg. :)

      Törlés
  2. Remélem az égi bírák méltó módon büntetik őket.
    Azt kapják majd, amit gonoszságukért megérdemelnek!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Bohóc! Gratulálok az írásodhoz, minden gondolatoddal egyetértek. A baj csak az,hogy egyre többen foglalják imába a nevét, mondanak érte misét, rajongóként a fényképeivel díszítik a lakásuk falait. Még azt sem mondanám erről a rétegről, hogy mélyszegénységben élők, aluliskolázottak. A rajongóinak száma naponta nő. Ki érti ezt? Arra kérlek, magyarázd meg ezt a jelenséget. Előre is köszönöm.
    Szeretettel üdvözöl: carpe diem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves carpe diem!
      Nagyon szépen köszönöm!
      Nehéz feladat, piszkosul nehéz!
      Ráadásul hosszú, bonyolult, de elmélkedésre érdemes!
      Megérne egy-két komplett "agyalást".
      Kiindulási alapnak most csak ennyit:

      "– Na de a lopás az lopás!
      – Csak neked! Nekik ez a jövő elhivatott építése. Aki benne van, az úgy gondolja, most építi ki azt a polgári Magyarországot, amely képes ellenállni a késő-kádárista restaurációnak. És még egy. Amit te lopásnak látsz, az nekik azt jelenti: minden nálunk van. Mondok konkrétumot is. Tellér Gyula – most Viktor mellett fõtanácsadó – a Hornkorszakról szóló pamfletjéban azt írta: a ’94-98 közötti időszak egyetlen pozitívuma a
      korrupció volt. Mert amit korrupt módon elloptak, az legalább nem a multiké lett, hanem itthon maradt, magyar tulajdonként. Amikor ezt elolvastam, akkor jöttem rá: ez nem elemzés – ez program. Gondolj csak bele ebbe az eszmefuttatásba: ami korrupció volt,
      azt, hurrá, nem vitte el a külföldi tőke!"
      /Dr. Kende Péter A Viktor/

      Úgy vélem, ezt az elgondolást (is) tökéletesen hajtja végre Orbán és csapata és sokan, nagyon sokan benyalták. Mert roppant szimpatikus. Egy füst alatt kivégezni a komcsikat, kivéreztetni a multikat, visszaszerezni, megóvni a magyarokét, helyzetbe hozni a magyarokat és kivívni a szabadságot. Röviden. Most tényleg csak rövidítve (egyszer talán megragadom a napot kihasználom az időt)!
      Tisztelettel és szeretettel: Bohóc

      Törlés