Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 2., hétfő

Kemény félreértés!

Nemcsak kemény, de kőkemény és súlyos!
Megakadt a szemem tegnap ... nem egy barna lányon.
Egy úgynevezett szalaghíren, vagy közleményen.
Egy betelefonáló SMS üzenete futott el keresztbe, jobb a feladója tette volna ezt, ha már ennyire  ....

Valahogy emígy: -akkor a nyugdíjasok sem szavazhatnak, mivel nem fizetnek adót!

Nyilván a külhonban élő és kettős állampolgárságot nyert potenciális szavazókkal kapcsolatosan merült fel, mert egyes vélemények és megfogalmazások szerint az és ott szavazzon, hol adót fizet!
Szerintem sem szerencsés az effajta megfogalmazás, mert ha már valaki kifogással él, akkor éljen azzal, ott szavazzon mindenki, hol állandóra bejelentett lakhelyjel rendelkezik és hol az adószámát kapta.

Szerintem ugyanis, igen súlyos tévedésben él és épp ezért nem is értem hogy hülyeségével miért ártja magát az ügyekbe az, ki abban a hitben él és afféle marhaságokat terjeszt, hogy a nyugdíjasok nem fizetnek adót.
Lássuk csak!
Természetesen szigorúan a teljesség igénye nélkül.
Az Áfa, a maga rekord mértékű 27 százalékával, megkerülhetetlen fizetnivaló.
A nyugdíjasok sem mentesülnek például a kommunális adó alól.
Szintén nem mentesülnek a gépjármű súlyadó alól, már persze ha telik ....
De ha telik, akkor a baleseti adó megfizetése alól sem mentesül.
Ha még tankolásra is telik, akkor az áfa mellett fizeti a jövedéki adót is.
Mint minden más esetben is, ha olyat tesz, ami jövedéki adó köteles, teszem azt koccint egy felessel a gyermekeivel a családi összejöveteleken.
Ha még telefonálni is merészel egy nyugdíjas, akkor fizeti a telekommunikációs adót.
Azután fizeti a nyugdíjas is a tranzakciós adót, a csekkadót s még sorolhatnám a különféle jogcímeken, rendeltetéseken megjelenő és már meglévő nyílt avagy bújt adókat.

Szóval a helyzet az, hogy a mostani nyugdíjas, az itt él, zömében itt is élt egész életében, itt lakik, itt anyakönyvezték, itt kapott személyigazolványt, adószámot, tb számot, csekély kivételtől eltekintve itt is lakott és itt robotolt egész eddigi életében, itt őszült meg tisztességben, ennek az államnak egész életében fizette az adókat, járulékokat, felépítette nekünk és gyermekeinknek ezt az országot -és nem ők cseszték lopták szét utána- és jelenleg is itt fizetik az adókat!
 Mielőtt nagyon belelendülnék és elkapna a szíj, csak annyit kérdenék mindazoktól kik "nyuggereznek", vagy más módon szólják,  nézik le és tartják semmirekellőnek a nyugdíjas, idős embereket.
Ti nem úgy kezdtétek, hogy apa s anya szerelmének kiteljesedéseként előbújtatok az apátok farkából s elostoroztátok magatok az óvó anyaméhbe? Azután nem nekik köszönhetitek hogy miután életetek megfogant az meg is maradt?

2 megjegyzés:

  1. Feleségemmel éppen azt beszéltük, látván erdélyi embereket lázasan töltögetni azt a szavazós regisztrációs levelet, melyet minden állampolgárságot kapott (azok is akik már románok, és az őseikben talált magyar üknyanyát, ki románként a férje után vette fel a magyar nevet és kizárólag angliai munkavállaláshoz kellett nekik) erdélyi magyar is megkapott, hogy azért ez milyen ellentmondásos és tiszta facsaró blama, hogy a nagy, világon "egyedüli" szent korona most ébredt jobbágyaiban egyből felébredt a hazafiság, kitüntetve érezve ezáltal magát, hogy szavazati jogot kapott. Hogy beleszólhat Magyarország sorsába, mintha ez automata rá is vonatkozna. De ugyanez az ember sz...ik a gyerekeire, kik kénytelenek ország világba menni valahogy megélni, noha megtehetné, nem teszi. De beleszólni hivatva érzi magát egy -nem idegen- de más ország döntéseibe.
    Ez ugyanaz, mint mikor a keresztény azt mondja: "Lesz majd egy új világ, nem ez a Világ a mi világunk..." Na lesz majd egy nagy Magyarország...de mindnyájan tudjuk, hogy itt Erdélyben ez lehetetlen. Máshol se lehetséges.
    Ugyanakkor kapok egy ilyen levelet, minek a végén ezt írták: "Köszönjük, hogy magyarul taníttatja gyermekét..." Hát Uram bocsáss meg, de miül taníttassam a gyermekemet? Hát magyar vagyok, az is maradok, mint ahogy voltam az elnyomás idején is és leszek itt Romániában is.
    Persze, siratom én is a Nagy Magyarországot. Éppen azért mind mondom, hogy tanulni kéne a trianoni leckéből: így jár aki a történelemben a rossz oldalon áll.
    Na de nem látom a nagy magyar befektetőket errefelé, csak a szélhámos csencselők jönnek mennek jól átverni minket zöldfülüeket, szembe csaptak minket egy Mikó tervvel, ami se nem oszt se nem szoroz, a kommunisták ötéves tervei konkrétabbak és kézzelfoghatóbbak voltak, mint ezek a mai, általános tervek, hogy mitől nem lehetne, és hogyan kellene?
    Szóval volna ezen mit osztani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem igen kell kiegészíteni, bölcs ember vagy, nagyon jól látod te a dolgokat -sokat tanulok is írásaidból- s én most is egyetértek. Annyit tennék csak mellé, igazad van, mennek hozzátok a szélhámosok, magam is ismerek olyat, kinek idehaza már kitelt a becsülete, áttette hát magát hozzátok s ott keres vadászterületet. majd kitelik neki ott is!

      Törlés