Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. január 15., péntek

A változó

A dolgok nem nagyon változnak.
Vannak a dolgokban változók (például a nevek), de a lényeg, ...
Lényeg a lényeg megint csak ismétléssel operálok. Ismétlés a tudás anyja. "Azannya"!
Meg oszt biztosan vannak "újszülöttek", bár ez a téma nem vicc. S ha már egy újszülöttnek minden vicc új, akkor a nem vicc is új. Ugye?

Szóval. Ide másolom, idézőjelek közé, egy 2010-ben datált agymenésem, s ha minden igaz, nem csak én fogom úgy látni, szemernyit nem változnak azok a bizonyos "dolgok". Csak tessék néhány összetevőt (pl. a neveket) aktualizálni, s egyből lejön, a "dolgok" állandósultak.

"Ezen a borongós, esősen szemerkélő időben, a sajtóféleségek áttekintésekor a következő gondolatok és kérdések jutnak eszembe.
Stohl (Buci) András a különböző tudatmódosító szerek hatása alatt elkövetett karambolt követően hónapokig "húzta" a címlapokon. Legalább ötven réteg bőrt húztak le orcájáról, odalett egy időre a mosolya!
Vajh Kovács (Sztárszakács) Lázár farkáról is lehúznak ennyi réteget? Párat lenyúztak már, azt hiszem az életben nem lesz fitymaszűkületes a srác.
A politikában meg gőzerővel megy a fejvadászat, próbálnak a különböző rendű s rangú bizottságok minél több skalpot begyűjteni.
A megfogalmazott gyanúsításokat figyelmesen átgondolva, elszörnyedek és rádöbbenek, hogy ezekre a fejekre bátran rámondhatjuk: ....fejek!
Ha ez régen is így volt, akkor az indiánok tulajdonképp nem is skalpoltak, hanem egyszerűen csak "körülmetélték a faszfejeket"?
Olvasom, hallgatom a különböző irányultságú fejek nyilatkozatait nemzeti összefogásról, pénzügyi stabilitásról, kiemelkedésről, stb, stb. Mondják, mondják miközben "szarnak egymásra, másra, miránk és amúgy mindenkire.
Ennek a fejnek -ott fenn a képen- azért nincs haja, mert nem lógnak a fejébe ültetett magok vízbe és így nem bírnak szárba szökkenni!
Kíváncsi lennék, némelyik nyilatkozónak, a fejébe beültetett és szárba szökkentett magnak a gyökere, mi a "szarba" lóg?"

Készséggel elismerem, Bucié is, meg a Sztárszakács ügye is, régen volt -de igaz volt-, okozhat kis fejtörést, vagy után olvasást a felidézésük.
Kezd tetszeni nekem, ez a múltból előszedem a témát módszer, mert ugyebár -hála Imhotepnek- gyorsan lehet aktualizálni, s nem kell annyit túráztatni hozzá az agyat.
Úgyis ez az újkori elvárás! Szellemi restség! ... Haú! Mennyi a megfelelő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése