Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. február 9., kedd

Nekem annyi ...!

Van egy makacs legenda egy bizonyos kínai férfiról, ki 256 évet ért meg.
Li Csing-jün 1677-ben született és 1933-ban halt.
Szép hosszú élet!
A sok számlált esztendő egyik titka a helyes étrend, természetesen gyógyfüvekkel kombinálva.
A másik a harcművészetek gyakorlása.

Li mester története meglehetősen hihetetlen, ám akad, ami megerősíti hitelességét.
1930-ban, a Csengtu Egyetem egyik professzora előásott egy 1827-ből származó írást, arról, hogy a kínai birodalmi kormány gratulált egy Li Csing-jün nevű férfinak születése 150. évfordulóján. A férfit ötven év múlva is köszöntötték, aki ekkor már értelemszerűen a 200. születésnapját ünnepelte.

1928-ban, a még akkor életben lévő Li környezetében élő idős emberek állították, hogy még nagyszüleik is ismerték Lit gyermekkorukból, aki már abban az időben is felnőtt volt.

Ta Liu harcművész szerint, a titok abban rejlik, hogy Li 120 éve mindennap, pontosan és rendszeresen elvégezte az előírt gyakorlatokat.
Ezeket az életvezetési tanácsokat, gyakorlatokat Li 130 éves korában, a hegyekben, egy 500 éves remetétől tanulta el. Tőle sajátította el a pakuacsangra harcművészetet, továbbá a csikungra módszerét.

Li Csing-jün 1933-ban, természetes halállal hunyt el, barátainak azt monda, hogy mindent megtett a világban, amit meg kellett tennie, ezért hazamegy.

Természetes, hogy halálát követően is vizsgálták hosszú életét és annak titkát.
Li mester gyógyfüvekkel kereskedett, többek között pecsétviaszgombát, goji bogyót, vad ginzenget, fürtös sülyfüvet és ázsiai gázlót árult.
Ezek mellett számos egyéb gyógynövényt árusított, ételeit pedig rizsborral öntözte.

Hát hajrá! Nem nagy ügy. 130 évesen majd felmegyek a hegyekbe, hátha .....
Ha meg nem találkozok a remetével, akkor nekem annyi ... nekem annyi is elég lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése