Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. március 7., kedd

Ébredezik a vadállat

Mindenki lelkében lakozik egy vadállat.
Néha sikerül felébreszteni, majd visszaalszik.
Merthogy szeretett vezérünk eszményképünk és példaképünk szereti a dakota mondásokat, hát egy indián bölcsességgel kezdem. Rövidítve.
Az idős s már bölcs indián magyarázta a fiának:
-mindenki lelkében két farkas lakozik. Egy jó és egy gonosz. Ezek örök harcban állnak.
- És melyik győzedelmeskedik?
- Amelyiket többet eteted fiam!
Nos ez jutott most eszembe annak kapcsán, hogy néha sajnos úgy veszem észre ébredezik a vadállatom. Pedig nem én etetem! Etetik a kormány és a kormánypártok bölcsei és néha mások is. Most már túl sokan etetik!
Nem lesz ez így jól!
De hát mondja már meg valaki, hogy tartsam alva ebben az országban? Hogy?
Itt, ahol két hetven fölötti nénikére erősítést kérnek a közegek, mert véleményük merik hangoztatni a kormányfő utcájában a kormányfőről.
Nekem is hasonlatos róla. S most akkor? Jönnek faltörővel s kopogtatnak?
Itt, ahol egy csokorra való szar alak simán, nyilvánosan hazaárulónak titulálja azokat, kik gyakorolni szeretnék törvény adta joguk?
Itt, ahol az itt született állampolgár voksolását nehezítik, ámde a külhonban született, élő, vagy élt, fogadott állampolgárt meg segítik? Szavazhat ha már nem él is! Sőt! Újabban már egyesek odáig mennek, hogy helyi népszavazáson is szavazhassanak. Mindegy, hogy esetleg soha nem járt még Budapesten, urambocsá azt sem tudja hol van? Soha ide egy árva petákot nem rakott, csak vitt, de ő mondhassa meg, hogy mi a miénket mire s mikor, s hogyan költsük?
Itt, ahol egy rakás agyalágyult minden évben többször is elmondja, minden magyarnak 3 millió forint a megtakarítása. Egy rakás agyalágyult meg szó szerint veszi s azt hiszi ő az egyetlen kivétel.
Itt, ahol egy mániákus barom kedvéért gombamód nőnek ki a földből a stadionok, most már darabonként 200 milliárdból ami csupán a duplája mint amennyiért elsőre képzelték?
Itt ahol már lassan Dunát lehetne rekeszteni a miniszterekkel, államtitkárokkal, miniszteri biztosokkal? Kellene is! Ali baba és a végtelen számú ...!
Itt, ahol a magyar kormány feje nem mer a saját népe előtt ünnepelni, de a tapsvihar kell neki s ezért külföldieket bérel, utaztat, fizet, etet, itat?
Itt, ahol ...
De hát minek folytassam a felsorolást? Kiknek? Nem értem. Nem ezeket a gazembereket nem értem, kik kifosztják az országot, kik kivezetik a jogállamiságból, kik kivezetik a demokráciából, kik kivezetik Európából. Őket értem, hogy mit s miért csinálnak? Pénzért! Hatalomért! Még több pénzért.
Én azokat nem értem, kiknek sem pénz, sem hatalom, sem szabad szó, sem jog!
Nekik nem ébredezik?
Merthogy az enyém kívülről etetik, hát féken, ámde ébren tartom. S mert kívülről etetik, hát ki fogom engedni! Ha előbb nem kell, hát a szavazófülkében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése