Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. március 2., csütörtök

Még több jövedéki adót?

A címben feltett kérdésem mellé, még tudnék pár kérdést feltenni a LMP legújabb ötletével kapcsolatosan.
Tudniillik, hogy betiltanák a dízelautókat Magyarországon. És már 2020-tól!
Még "szerencse", hogy egyenlőre csak a forgalmazásukat és nem azt szorgalmazzák, hogy 2020-ban mindenki, ott ahol épp meg tud állni, mondjuk az árokparton, üljön át egy benzinesbe és a dízelt meg hagyja a roncsvadászokra.
De azért ne legyen nyugodt a segge, mert a benzinesben is csak 2025-ig terpeszthetné a seggét, majd átülhetne egy villanyosba, vagy hibridbe. Ezt az átülést szorgalmaznák is!
Fokozatosan szeretnék elérni a teljes füstmentességet: először a gázolaj és a benzin adóját növelnék, aztán a dízel, és az erős benzines, utána minden belső égésű motorral hajtott autó forgalmazását tiltanák be. Nyolc év alatt!
Tessenek már megmondani, nem fizetünk épp elég jövedéki adót az üzemanyagokban?
Tessenek már megmondani, ezzel az ötlettel kit szándékoztak megcélozni, mint potenciális szavazó bázist?
Bizonyosan azokat, kik az alig keresetükből majd simán csengetik a hátralévő néhány esztendőben a megemelkedett adókat hogy tankolhassanak s mellette játszi könnyedséggel összespórolnak néhány millát egy hibridre.
Én a törekvést értem, mégis csak egy zöld párt, de a tempót és a módszert azt nagyon nem. Ez a párt ezek szerint éppúgy nem érti a magyar jövedelmi és életviszonyokat, mint a többi párt és nagy ívben tesznek is ránk!
De volna itt még valami. Azt az áramot amit majd a villanyautókba beletankolunk meg is kell termelni. S jelenleg ugyebár a mi erőműveink több légszennyezettséget produkálnak egy kilowattóra előállításával amivel egy villanyautó elmegy x kilométert, mint amennyi légszennyezettséget egy euró négyes benzines bocsájt ki ugyanennyi kilométerfutás alatt. Ehhez vegyük hozzá, hogy a kormányunknak valamiért nagyon csípi a szemét mind a szélerőmű, mint pedig napelem.
Ha az erősen szennyező hagyományos erőműveket is ki akarjuk váltani és egészségesebben szeretnénk villamosenergiát termelni, akkor marad az atom.
Most akkor az LMP áttételesen támogatja az atomerőművi fejlesztést?
Vagy ezt a részét nem gondolták végig? Vagy a villanyautók maradnak dumaszinten és az egész buli a hibridekre lesz kihegyezve?
A törekvéssel, hogy egyre kevesebb legyen a légszennyezettség egyetértek, de hogy ezt így ebben a formában és ezzel a sebességgel kelljen véghezvinni ebben az országban az ki van zárva. "Holnaptól" fizessünk többet adóban, "holnapután" még többet, azután még és így tovább, az nehezen fog menni munkahelyek és megfelelő fizetések híján!
Mintha az LMP elfeledkezett volna a magyar valóságról. Hány embertársunk, hány család is él a jövedelméből egyik napról a másikra?
Hányan vannak ma Magyarországon akiknek várhatóan a normális megélhetéshez elegendő nyugdíjuk sem lesz a jelenlegi keresetükből?
Mert ugye az állami az majd élni kevés lesz, meghalni épphogy csak sok, de kiegészítő nyugellátásra spórolni most nem tudnak.
Hadd ne ragozzam tovább! Dolgozni kellene ezen az ötleten még rohadt sokat!
Szóval, én nem értem magát a beterjesztést sem, azt meg pláne nem, ez kiknek szólt? Mert nekem biztosan nem!

2 megjegyzés:

  1. Először azt hittem abszurditása alapján, hogy Fideszes ötlet, de aztán rájöttem, hogy itt mindenki megőrült. ”Egy bolond százat csinál”

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több mint százat. A miniszterek, államtitkárok és helyettes államtitkárok száma ma már legalább 200 fő. Plusz az egyéb besorolású vazallus és utána jönnek az önerősök meg az önjelöltek. :)

      Törlés