Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. május 17., szerda

Amikor a kutyát sem ...

Ezt most csak azért kapartam elő, mert piszkosul unom a politikát még piszkosabbul a politikusokat.
Továbbá mert ha utóbbiak rezzenéstelen arccal tudnak marhaságokat meggyőzően előadni, hát gondoltam én is bepróbálkozok.

Farkasordító hideg van Szibéria egyes részein. Van is, lesz is. Az előrejelzések szerint marad a szibériai hideg pár hétre és még hozhat havat is. Ez a szibériai farkasordító hideg már keményen problémákat okoz.
Pont Szibériában és pont a farkasoknak!
Arrafelé már -40 fokokat is mérnek és ez komolyan befolyásolja a farkasok életét.
Nyugodt földi kedves barátom egy -névtelenséget kérő- jupik sámán nem csak velem, de a farkastársadalommal is komoly kapcsolatokat ápol.
Az ő híradásából tudom, hogy a Bering-szoros környéki farkastársadalmak már -a nagy hidegre való tekintettel- bevezették a vadászat közbeni sebességkorlátozást.
Muszáj nekik. Ez, a farkasok közt, az életmódból és a környezethez való alkalmazkodóképességből fakadó már jól bevált önvédelmi intézkedés.
-35 környékén a falkavezér elrendeli kényszerűségből.
Azon okból kifolyólag, hogy a nagy hidegben a falkát állandó mozgásban kell tartani, mert különben lefagynak. Így tartják melegen magukat és a keringési rendszerüket.
De ez a probléma forrása is, ha a higanyszál túlságosan alacsonyra száll. A szervezet hőjét a vérerek szállítják szét a szervezetben, többek közt az izmokhoz is és az irhába is, védendő a belső szerveket.
Vadászat esetén az üldöző farkas akár a 70 km/h sebesség elérésére is képes.
De ekkora hidegben nem teheti!
Nem teheti, mert akkor az izomrendszer felemészti az összes termelt hőt és a farkas túlhűl, fokozatosan lefagy. Még viszi a lendülete, a vázrendszerre tapadó izomerő, de kívülről befelé fokozatosan befagy és egy váratlan irányváltoztatásnál egyszerűen eltörik. Ez egy természetes következménye annak hogy akkor már nem uralja, kontrollálja teljes egészében -a fagyás miatt- mozgását amihez járul az üldözés mámora és a mardosó éhség okozta felelőtlenség is.
Sámán barátom már számos alkalommal talált és adta meg a végtisztességet, a hideg okozta elpattanástól pórul járt farkasnak. Tőlük származtatható a régi mondás: -"olyan hideg van, hogy a farkas, derékban törik a kanyarban!"
Továbbá ez az az időjárás amikor már a kutyát sem verik ki!
Egyeseket, s egy s mást nem ártana jól kiverni. Értsd a bevezetőben felhozott politikusokat. Például őket a parlamentből. Továbbá némely országnagyok egyes alkatrészeit -ha már a történet lomposokról szólt- szöges léccel.

1 megjegyzés:

  1. A folyamatos hülyítés a most még vevő hülye nép is előbb-utóbb megunja, de a farkasvezér nem hagyhatja abba, mert hatalma ebben rejlik. Na akkor lesz vége, mert farkasai neki esnek. Mert a hülyítés, elterelés.

    VálaszTörlés