Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. július 22., szombat

Megvillant a fasizmus

2017. július Tusnádfürdő
Ki lesz a következő? Mi lesz a következő?
Én? Te? Ő? Megveretés? Lincselés?
Akasztás vagy agyonverés? Vagy együtt a kettő?
Láttátok a Tusnádfürdőn történteket? Ahogy az ellenzéki, ellenvéleményt formálni akaró fiatal lánnyal bántak, beszéltek?
A szépség és a szörnyetegek!
A fasizmus, a fasiszta szellem megvillant!
Mielőtt vitába szállna bárki i, kérem olvassa tovább!
Utána állok rendelkezésre, vitassa el, utasítsa el, vitázzon, bizonyítsa az ellenkezőjét, győzzön meg.
Én nem állítom, hogy jól látom, nem állítom, hogy csak nekem lehet igazam, de ... de én így látom!
Mert a fasizmusnak vannak ismérvei!
Mert ugye fasisztának mondható az aki a fasizmussal, vagy hasonló tekintélyelvű jobboldali ideológiával szimpatizáló személy. Hangsúlyozom! Hasonló!
Márpedig ez az Fidesz rendszer erősen jobboldali, erősen tekintélyelvű!
Magyarán ugye a fasizmus az egy tekintélyelvű, hierarchikus államot támogató politikai elképzelés; a demokrácia és a liberalizmus ellentéte.
Abban ugye egyetértünk, hogy ez a Fidesz rendszer erősen tekintélyelvű erősen hierarchikus államot épített ki az elmúlt két ciklusban és hát csak szeretik hangoztatni a demokráciát mellé sok minden mondható rájuk de az nem, hogy ők liberálisok volnának.
A fasizmus ugyebár oly módon rendelkezik be, hogy az egész kormányzati, kormányrendszer -már lejjebb is- tekintélyelvű, egy fő diktátorral az élen.
A diktátor pedig akkor is diktátor ha őt a sajátjai csak miniszterelnöknek nevezik és azt mondják az ő szava csak egy vélemény, de meghatározó és döntő mindenben, továbbá testületileg kikérik maguknak a diktátor elnevezést.
A fasiszta rendszerek, vagy hasonlatos rendszerek, nem tűrik az ellenzéket, erőszakkal elnyomják az eltérő véleményeket.
Láttuk Tusnádfürdőn! A többit meg idehaza! Akinek idehaza újdonság a Fidesz ellenzékkel szembeni tűrőképessége az gyorsan nézzen a dolgok után, de ne a párt uralta oldalakon!
A fasiszta rendszer szigorúan ellenőrzi az ipari és gazdasági életet.
Tessenek csak a hazai törekvések sorában alaposabban körbetekinteni!
A fasiszták, a hatalmat leggyakrabban nacionalista és rasszista érzésekre hatva próbálja megtartani és megragadni.
Most akkor tágíthatjuk a végtelent és átléphetünk a nacionalista jelentése témakörbe. Csak röviden szólva: nacionalizmus a nemzet fogalmát előtérbe helyező politikai irányzat. Ugye nem tetszik azt mondani, áááá, a Fidesz nem!
Rasszista pedig az, aki egyes emberi fajtákat hátrányosan megkülönböztet.
Tudom! Tudom! "Nálunk" rasszizmus nincs! Csak "kis" igény van rá!

Elemezgethetném tovább, de nem teszem. Ennyi is elég. Nekem elég.
A fasizmus egy igen veszélyes politikai irányzat -kipróbálva, bejáratva és akkor sem vált be- és a fasiszta az egy az idővel igen veszélyessé váló emberfajta. Olyannyira veszélyes emberfajta, hogy egyes egyedei elállatiasodnak. Sajnos az is kipróbálva s bejáratva vált történelmünk szégyenfoltjává!

Az én meglátásom az, ha a fasizmusnak mint irányzatnak és jelenségnek kezdenek arcai is lenni, nos hát akkortól válik a helyzet igen veszélyessé és a nemzetre nézve igen szégyenteljessé. Márpedig most megvillant a fasizmus és felsejlenek már az arcai is!
Elérkezett az ideje az eddig és netovábbnak! Eddig is szégyenteljes volt! Hát ne tovább!

1 megjegyzés:

  1. Nem hiába vagyok leiratkozva mindenféle erdélyi híroldalról. Most utánakerestem a cikked kapcsán a dolognak és hát be kell valljam sok mindenről lemaradtam. Valami borzalmas ami az emberekben végbemegy. Az a sok minősíthetetlen hozzászólás, amiket magát magyar ajkú embernek tartók kiokádnak, egyenesen rémséges. Nem hiszem el, hogy felnőtt emberek, nők, férfiak olyan szavakkal illessék ezt a szerencsétlen lányt, akinek minden tisztelet kijárna.
    Blogomban is igyekeztem elhatárolódni Magyarország belügyeitől, nem kértem se magyar igazolványt, se állampolgárságot, szeretek utazni Magyarországra, van is sok jó magyarországi ismerősöm, de ami engem elszomorít ez az úgynevezett székely szolidaritás ez a lány ellen. Megnéztem a kolozsvári rádió megosztását is, és ugyanaz a hangnem.
    Ennyire félne az erdélyi magyar az ellenvéleménytől? Ekkora vitéz, hogy a hegyek sziklái csikorognak egy szerencsétlen lánytól?
    Igazad van, a fasizmus már nemcsak egy eszme, hanem megtestesült.

    VálaszTörlés