Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. július 29., szombat

Mocskos gazemberek!

Egy bizonyos színt után, egy bizonyos színvonaltalanság után már nem csak hiányosságok sora, de bizony mérgeznek bennünket és mégsem bűncselekmény kategória!
A kaposvári húsüzemről beszélek most, ahol a Nébih négy tonna húsárút foglalt le és rendelte el megsemmisítését.
Kosz, mocsok, kupleráj, penészes húsárú, nyomon követhetetlen származású húsok!
Lelakott, leamortizált, koszos, málló vakolatú épület retkes és repedezett csempével.
Akkor kérdeném én, miként folyik az engedélyek kiadása? Nincs előtte ellenőrzés, helyszíni bejárás, szemle?
Merthogy a cég -nevezzük csak meg Somogyi Farmer Hús Húsfeldolgozó Kft.- alig két hónapja kapott engedélyt marha és sertéshús darabolására, feldolgozására!
A videofelvételen rögzített állapotok pedig olyanok, hogy épületeket, munkatereket alig két hónap alatt így leamortizálni képtelenség!
S hát ugye erre a "világszínvonalú" üzemcsarnokra kiadott engedély találkozott a "magas fokú szakmai hozzáértéssel, etikussággal"!
Szerencsére ez legalább kibukott és ha csak rövid időre is, de megállt. Mert illúzióim nincsenek! Az efféle gazembereket a néhány százezres bírság, az ideiglenes bezárás nem állítja meg. Majd kifizetik s újrakezdik. Ha máshogy nem, hát új cég neve alatt s egy új még állattartásra is etikátlan "istállóban.
Én a magam részéről nem is értem! Szándékos elkövetők, tisztában vannak azzal, hogy emberek egészségével játszanak, akár betegséget, akár mérgezést okozhatnak ... s ez mégsem, ez mégsem bűncselekmény! Ezzel nem kínálja meg a vádhatóság az elkövetőket. Miért nem?
Az efféle, szó szerint is mocskos gazembereket a jognak, törvényeknek, a bírságon túl -természetesen súlyozottan- börtönnel, foglalkozástól eltiltással, elkövetési eszközök elkobzásával, stb is illene fenyegetni. Miért nem?
S akkor egy különös adalék, még plusz!
A hír ugye éli életét, terjed s terednek a hozzáfűzött kommentárok is. Természetes, hogy mindenki, ki így ki úgy de elítéli. Mindenki, kivéve egyet.
Mígnem megjelenik egy, nevezzük csak Tóth úrnak. A Tóth tucat név ezért nem perelhet, az úr meg egyre ritkább ennek csak örülhet. Nos, utóbbinak nem sokáig!
Kinyilatkoztatja, hogy mi  akik nemtetszésünknek írott formában hangot merünk adni, mi "hivatásos pánik keltők" vagyunk.
Nos hát, innét kezdve már csak Tóth ...!
Van pár furcsaság. Az adatlapja szerint élelmiszeripari szakközepet végezett. Minek? Minek, mert erősen kétlem, hogy ezt tanították anno! Önnél ez a szakmai tudás, a szakértelem, a szakmai etika?
A másik. Profilképe szerint, mintha efféle termékeket árulna. Tán csak nem a beszállítója volt ...? Vagy mi, ami okon védelmébe veszi ezt a "minőséget"? Látta a videót Tóth? Aszerint ez a követendő, elfogadott mintája?
Igen nagyon bízom abban, csak árul -bár érdekelne honnét s kitől- de nem állít elő efféle termékeket! Mindenesetre én a magam részéről megígérhetem -bár erre másokat nem bíztatok- megjegyzem a nevét s ügyelek arra elkerüljem a standját.
Mert ki ebben az ügyben a hozzászólókat vádolja ,s ezzel áttétesen az elkövetőket védi, az nálam a gyanús kategóriába keveri magát!
Tóth! Abból amit látok, úgy tűnik önnek párja, lánya, lányunokája van. Ők is ezt eszik ami a videón van? Felteszem nem! Nos, nekem is családom van. Ők sem szeretnék ezt enni! De ahhoz tudnunk kell, kik azok a mocskos gazemberek akik így termelnek, tudnunk kell azt is, hová szállítanak?
Ha önnek a retorziónak szóló örömünk, egyetértésünk pánikkeltés, akkor azt kell kérjem, az efféle termékeket fogyassza ön, de semmiképp ne állítsa elő és ne szállítsa, ne árulja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése