Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. augusztus 7., hétfő

Szolgálati járadékosok! Nyugdíjasok! Nyuggerek"! ... Vitázzunk!

Szolgálati járadékosok!
Nyugdíjasok! "Nyuggerek"! ... Vitázzunk!
Elnézést a megszólításért! Megmagyarázom!
Én tudom, hogy a nyugdíjas a helyes megszólítás és az úgynevezett "nyugger" az egy ...
ezt döntse el mindenki maga.
Azt olvastam valakinél, hogy a "nyugger", az a nyugdíjas társadalom azon szelete kiket az orbáni demagógia és az elmúlt időszakok sértettsége tart a gyűlölet sötétségében és készteti őket egy-egy orbáni kézcsókra. ... Ezt is döntse el ...
Egy biztos! Vitára invitálom őket is!

Én akkor úgy mondom, minden nyugdíjast vitára hívok a témában, pártállástól s felekezeti vallástól függetlenül!
Jöjjön hát a vita felvezetése!
Tisztelt Nyugdíjasok!
Írhattam volna a címben azt is a vitázzunk helyett, hogy vigyázzunk!
De hátha én látom rosszul! ... Hátha!

Szabó Tímea képviselő asszony azzal az ötlettel állt elő, hogy legyen alapjövedelem!
Összege 50 000 forint.

Magyarázatában kiemelte, hogy az alapjövedelem bevezetésével minden 50 ezer forint alatti ellátási forma kivezetésre kerül, ( minden: a kis összegű segélyek, az anyasági támogatások, a családi pótlék, a gyes, a gyed, a gyermekvédelmi támogatás, az ápolási díj, és az önkormányzatok egyes jövedelempótló támogatások kiegészítése is) de ez nem jelenti azt, hogy bárki is rosszabbul járna.
Dehogynem! Van ezek közt is ami több ötvenezernél.

Esetünkben csak a jogcím változna, a szolgálati járadékosok esetében például, ha 150 ezer forintos a jelenlegi szolgálati járandósága az alapjövedelem bevezetése után úgy alakulna át, hogy alapjövedelem 50.000 + 100.000 forint járandóság!

Hát nem érdekes ez?
Nekem az alant következők jutottak eszembe, s akkor ezen lehet vitázni!
Azért is várnám a vitát, mert az általam feltételezetteket megírtam egy jogászokból álló fórumnak is -kik abban az érdekvédelmi csoportosulásban dolgoznak hol én is tag vagyok-, s bár a válaszadás ideje max. egy hét, ez ideig már három is eltelt, de válasz nem érkezett. Bizonyára nyomós oka van!
Addig meg miért is ne vitázhatnánk erről?
A válasz meg ha megjön ,akkor közzéteszem igazam volt vagy nem?

Tehát, az alábbi kérdést címeztem a jogászoknak!
S most pedig önöknek, nektek!

Tisztelt szolgálati járadékosok, nyugdíjasok!

(Mert szerintem ez a nyugdíjasokat is így érintené lévén a szolgálati járadék is nyugdíj csak más a neve! Mondá a Fidesz!)

-Szabó Tímea képviselő asszony alapjövedelem bevezetését célzó és az ezt követő jogcím átrendeződés kapcsán én nem látom úgy, hogy ne érne hátrány mint szolgálati járadékost. A bevezetéskor meglehet nem, mert maradva a példánál a 150 ezer ft szolgálati járadék a továbbiakban 50 ezer alapjövedelem + 100 ezer szolgálati járadék címszóval kerülne folyósításra. Ámde a következő nyugdíjemelésnél, korrekciónál? Az százalékos emelés minden bizonnyal csak a nyugdíj (szolgálati járadék) összegre vonatkozna az alapjövedelemre nem! Mindaddig, míg az épp regnáló kormány nem emelne az alapjövedelmen is. Ez azonban nem szokott jellemző lenni, számos példát lehetne hozni, de csak egyet a nyugdíjminimum. (2008 óta annyi amennyi) Tehát az én meglátásom az, hosszabb távon nem járnánk jól sem mi, de gyanítom a már öregségi nyugdíjasok sem. Ebben benne van egy elbújtatott elvonás lehetősége! Én így látom.-
Üdvözlettel! Meggyes József

(No persze, ami a vita kibontakozását illeti ... azért illúzióim nincsenek! )

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jól látod!A vitának akkor lenne értelme,ha oda is figyelnének rá,de nem utasítom el!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annak nem örülnék, ha teljesen jól látnám. Szeretnék ebben az esetben tévedni. Talán csak nem gondolták végig, talán végiggondolták csak a tájékoztatásunk hiányos.
      Ki tudhatja ...? Ki tudhatja, hogy ki figyel rá, mármint a témára? Ki ránk? :)

      Törlés